Koronavirus pakotti Veikkausliigan muutoksiin – kauden aloitusta siirrettiin myöhäisemmäksi

HJK voitti 2020 jalkapallon Suomen mestaruuden.

HJK voitti 2020 jalkapallon Suomen mestaruuden. (Kuva AOP)

Veikkausliigan kauden aloitusta siirrettiin koronan takia huhtikuun lopulle. Syksyn europelikarsinnat jäävät tänäkin vuonna pelaamatta.

JALKAPALLO Veikkausliigan hallitus kävi maanantaina 15.3. kokouksessaan läpi COVID-19 -tilannetta ja sen vaikutuksia edessä olevaan Veikkausliigakauteen 2021. Hallitus päättikin yksimielisesti siirtää kauden aloitusajankohtaa myöhemmäksi vallitsevan tilanteen vuoksi.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan kauden piti käynnistyä 10. huhtikuuta. Hallitus päätti, että kausi alkaakin vasta 24. huhtikuuta.

Ensimmäisenä ottelupäivänä eurocupeihin osallistuvat joukkueet avaavat kautensa. Kaikkien seurojen osalta sarja käynnistyy 2. toukokuuta.

Veikkausliiga kertoo tiedotteessaan, että otteluohjelmaan pyritään tekemään mahdollisimman vähän muutoksia. Vain siirtyville kierroksille haetaan uudet ajankohdat.

Samalla hallitus päätti myös muutoksista sarjajärjestelmään. Kauden päätteeksi pelattava eurolopputurnaus jää pois ohjelmasta, jotta siirretyt ottelut saadaan mahtumaan otteluohjelmaan mukaan. Runkosarjan pelaamista jatketaan 26.9. saakka ja sen jälkeen pelataan loppusarjat.

– Tämä on paras ratkaisu tässä tilanteessa, kun haluamme mennä terveys ja hyvinvointi edellä ja taata kaikin tavoin yleisölle ja joukkueille turvalliset tapahtumat viime vuoden tapaan. Haluamme pelata mahdollisimman täysimääräisen sarjan, mikä on sekä seuroille että faneille tärkeää, Veikkausliigan puheenjohtaja Kaarlo Kankkunen kertoo.

– Rajoituksia on voimassa ja kukaan ei voi tietää miten tilanne tästä etenee, mutta uskomme ja toivomme, että nyt tehdyllä ratkaisulla pystymme pelaamaan täysipainoisen ja onnistuneen kauden – toivon mukaan mahdollisimman suurelta osin myös niin, että otteluihin saadaan yleisöä paikalle, Kankkunen jatkaa.

Viime vuonna Veikkausliiga alkoi vasta heinäkuun alussa eli kolme kuukautta suunniteltua myöhemmin. Kausi vietiin läpi 22 kierroksen sarjana.

Tänä vuonna suunnitelmissa olisi pelata 28 kierrosta. Ylemmässä ja alemmassa loppusarjassa pelataan molemmissa kuusi kierrosta.

Uusi loppusarjat ja europelikarsinnat käsittävä sarjaohjelma otettiin käyttöön 2019. Europelikarsinnat vietiin läpi ensimmäisellä kaudella, mutta 2020 ne jäivät pelaamatta, kuten käy myös 2021.

Viime kaudella Veikkausliigan peleihin sai ottaa 500 katsojaa katsomolohkoa kohden. Toistaiseksi ei ole tietoa, miten yleisöä on mahdollista päästää peleihin huhtikuun lopulla tai toukokuussa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomi ei boikotoi Qatarin MM-kisoja – ”Kisat järjestetään Suomen toimista riippumatta”

Kommentoi Facebookissa