Kotona kovia, vieraissa vaikeaa – painajainen Pittsburghissa jatkui

Pekka Rinne väistyi Stanley Cupin -finaalissa maalin suulta, kun Pittsburgh vyörytti kotihallissaan.

Pekka Rinne väistyi Stanley Cupin -finaalissa maalin suulta, kun Pittsburgh vyörytti kotihallissaan. (Kuva AOP)

Nashville Predatorsin Pekka Rinne pommitettiin vaihtoon kahden voitto-ottelun jälkeen.

JÄÄKIEKKO NHL:n Stanley Cupin finaaliottelut näyttävät olevan harvinaisen kaksijakoiset. Hallitseva mestari Pittsburgh Penguins voittaa kotiottelunsa ja vastustajan Nashville Predatorsin kokenut suomalaismaalivahti Pekka Rinne ei veny odotetuihin huipputorjuntoihin.

Vastaavasti Nashvillen omissa kotiotteluissa joukkue pelaa kuin hurmoksessa, ja Rinne johdattaa joukkueensa voittoon. Nämä olivat asetelmat, kun ottelusarjan tilanteessa 2–2 matkattiin jälleen Penguinsin jääluolaan.

Viides finaali alkoi tutun kaavan mukaan. Justin Schultzin, Bryan Rustin ja Jevgeni Malkinin toimesta Pittsburgh johti avauserän jälkeen 3–0 ja se riitti Rinteelle. Toiseen erään maalille vaihdettiin Juuse Saros, joka sai kaivaa jo ensimmäisen laukauksen maaliverkosta.

Pittsburgh oli selvästi hallitseva joukkue koko ottelun ja tulitti jo toisessa erässä lukemiksi 6–0, joka jäi lopputulokseksi. Pittsburghin suomalaispuolustaja Olli Määttä pelasi nyt aikaisempia otteluita vakuuttavammin, myös maalivahti Matt Murray otti kiinni kaiken mitä tarvittiin nollapelissään.

Ottelusarjan voitot ovat nyt 3–2, mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Stanley Cup on näin katkolla ensi ottelussa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

  • Videolla kooste Stanley Cupin viidennestä finaaliottelusta.

http://

Kommentoi Facebookissa