Kouluampumisessa loukkaantuneet 12-vuotiaat lapset ovat Uudessa lastensairaalassa – ”Potilaiden vammat ovat vakavia”

Potilaiden yksityisyyden vuoksi HUS ei tiedota tarkemmin lasten tilanteesta. (Kuvituskuva Fotolia)

Potilaiden omaisille on järjestetty kriisiapua sairaalassa.

AMPUMAVÄLIKOHTAUS Vantaan Viertolan koulun ampumavälikohtauksessa loukkaantuneet kaksi potilasta tuotiin hoitoon HUS:in Uuteen lastensairaalaan. Potilaiden vammat ovat vakavia ja heidän hoitonsa jatkuu.

Potilaiden yksityisyyden vuoksi HUS ei tiedota tarkemmin lasten tilanteesta. Potilaiden omaisille on järjestetty kriisiapua sairaalassa.

Itä-Uudenmaan poliisi sai 2. huhtikuuta 2024 kello 9.08 hätäkeskuksen kautta tiedon, että koululla oli ammuttu. Yksi ampumisen uhreista menehtyi tapahtumapaikalla. Ampumisessa loukkaantui vakavasti kaksi henkilöä. Uhrit ovat 12-vuotiaita koulun kuudennen luokan oppilaita.

Poliisi otti ampumisesta epäillyn 12-vuotiaan oppilaan kiinni kello 10 Helsingin Siltamäestä. Epäillyllä oli hallussaan ampuma-ase. Poliisin mukaan ase oli luvallinen, ja aselupa kuului epäillyn lähisukulaiselle. Koska epäilty on alle 15-vuotias, häntä ei voi vangita, vaan hänet toimitetaan sosiaaliviranomaisten haltuun.

Pääministeri Petteri Orpo kertoi valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa, että tapahtunut käydään perusteellisesti läpi. Mahdolliset johtopäätökset tapauksesta tehdään sen jälkeen. Tilaisuudessa olivat läsnä myös sisäministeri Mari Rantanen sekä opetusministeri Anna-Maja Henriksson.

– Me kaikki elämme hyvin vahvasti mukana kaikkien kanssa, keitä tämä on koskettanut. Omaisten, läheisten, koulukaverien, henkilökunnan, Petteri Orpo kertoi.

Viertolan koulun pihalla on suruliputus ja eduskunta pitää hiljaisen hetken 3. huhtikuuta pidettävän täysistunnon alussa Vantaan kouluampumisen johdosta. Myös tasavallan presidentti Alexander Stubb esitti surunvalittelunsa viestipalvelu X:ssä.

”Olen järkyttynyt Vantaan tapahtumien johdosta. Esitän syvimmän osanottoni menehtyneen koululaisen omaisille. Toivotan voimia toipumiseen loukkaantuneille. Koulun kaikki oppilaat ja henkilökunta ovat ajatuksissani.”

Lue myös: Yksi kouluampumisen uhreista menehtyi tapahtumapaikalla – 12-vuotias ampuja on myöntänyt teon

Kommentoi Facebookissa