Yksi kouluampumisen uhreista menehtyi tapahtumapaikalla – 12-vuotias ampuja on myöntänyt teon

Ampumistapauksen uhrit ovat 12-vuotiaita koulun oppilaita. (Kuvituskuva Fotolia)

Poliisin mukaan ase oli luvallinen, ja aselupa kuului epäillyn lähisukulaiselle.

AMPUMISVÄLIKOHTAUS Itä-Uudenmaan poliisi sai 2. huhtikuuta 2024 kello 9.08 hätäkeskuksen kautta tiedon, että Vantaalla Viertolan koululla oli ammuttu. Poliisin saaman tiedon mukaan paikalla oli kolme loukkaantunutta.

Yksi ampumisen uhreista menehtyi tapahtumapaikalla. Ampumisessa loukkaantui vakavasti kaksi henkilöä. Uhrit ovat 12-vuotiaita koulun kuudennen luokan oppilaita. Tarkempi tapahtumapaikka on Jokirannan koululla, joka on osa Viertolan koulua.

Poliisin saavuttua koululle epäilty tekijä oli poistunut koulun alueelta. Poliisi otti epäillyn kiinni kello 10 Helsingin Siltamäestä. Epäilty on 12-vuotias Viertolan koulun oppilas. Kiinniotto sujui rauhallisesti. Epäillyllä oli hallussaan ampuma-ase. Poliisin mukaan ase oli luvallinen, ja aselupa kuului epäillyn lähisukulaiselle.

Epäilty on myöntänyt alustavassa puhutuksessa teon.

Poliisi jatkaa tutkintaa paikan päällä. Mahdolliset silminnäkijähavainnot voi ilmoittaa numeroon 0295 436 442 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi. Puhelimeen voi soittaa 2. huhtikuuta kello 21 asti ja keskiviikkona kello 8-21.

Lue myös: Ampumavälikohtaus koululla – loukkaantuneita on kolme ja 12-vuotias tekijä saatiin kiinni

Kommentoi Facebookissa