Koulun oppilaalla on todettu koronavirustartunta – altistuneita 17 oppilasta ja 4 opettajaa

Porvoossa on todettu tähän mennessä yhteensä 53 koronatartuntaa.

Porvoossa on todettu tähän mennessä yhteensä 53 koronatartuntaa. (Kuva Fotolia)

Porvoon Linnajoen koulussa on vahvistettu koronavirustartunta.

KORONAVIRUS Porvoon Linnajoen koulun oppilaalla on todettu koronavirustartunta. Terveydenhuoltoviranomaiset seuraavat tartunnan saaneen vointia, ja hänet on määrätty eristykseen kotiinsa.

Porvoon kaupunki vahvistaa, että tartunnalle on altistunut 17 oppilasta ja 4 koulun opettajaa. Kaikki altistuneet opettajat sekä altistuneiden oppilaiden huoltajat ovat saaneet asiasta tiedon, ja altistuneet on määrätty kotikaranteeniin.

– Koronatilanne on ollut Porvoossa hyvä, mutta parin viime viikon aikana tilanne on alkanut muuttua, ja tartunnat ja erityisesti altistuneiden määrä ovat lisääntyneet aikaisempaa nopeammin, kertoo johtava lääkäri Kati Liukko.

Linnajoen koulun muut luokat jatkavat maanantaina koulun käymistä lukujärjestyksen mukaisesti noudattaen aikaisemmin annettuja turva- ja hygieniaohjeita. Karanteeniin määrätyt oppilaat siirtyvät etäopetukseen tartuntatautilain nojalla. Karanteeniin määrätyt opettajat huolehtivat etäopetuksesta.

Kaupunki kertoo, että Linnajoen koulussa tehdään ylimääräinen siivous viikonlopun aikana. Turva- ja hygieniaohjeet kerrataan heti maanantaina aamulla sekä henkilökunnan että oppilaiden kanssa. Myös huoltajien olisi hyvä korostaa lapsilleen ohjeiden noudattamisen tärkeyttä. Oppilashuollon henkilökunta, psykologi ja kuraattori tarjoavat tarvittaessa tukea oppilaille ja henkilökunnalle.

– Korona ei ole mennyt ohi, vaikka rajoitustoimia on nyt alettu purkaa. On erittäin tärkeää, että muistamme edelleen noudattaa hyvää käsihygieniaa sekä yskimistä, turvavälejä ja kokoontumisia koskevia ohjeita, painottaa sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

Linnajoen koulussa käy koulua noin 550 oppilasta 7.-9. luokilla. Koulussa on järjestetty lähiopetusta 14. toukokuuta alkaen opetushallituksen ohjeiden mukaisesti niin, että lähikontaktien määrä on pyritty minimoimaan. Luokkia opetetaan vain yhdessä luokkahuoneessa, ja ruokailu ja välitunnit on porrastettu.

Porvoossa on todettu tähän mennessä yhteensä 53 koronatartuntaa, ja näistä yli 30 jo parantunut.

Lue myös: Lapsia rokotetaan vähemmän kun palveluja on rajattu – ”Vanhemmat ovat siirtäneet neuvola-aikoja koronatilanteen takia”

Kommentoi Facebookissa