Kova väite Italiasta – Kimi Räikkönen palaamassa Ferrarille

Alfa Romeon kuljettajat Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi

Alfa Romeon kuljettajat Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi. (Kuva AOP)

Italialaissivusto väittää Kimi Räikkösen saattavan palata Ferrarille vuonna 2020.

FORMULA 1 Italialainen CircusF1-sivusto jysäytti melkoisen uutispommin ilmoitettuaan Kimi Räikkösen oleva selkeä ykkösehdokas Charles Leclercin tallikaveriksi ensi kaudelle Ferrarille, mikäli Sebastian Vettel päättää lopettaa uransa.

Räikkösellä on sopimus Alfa Romeon kanssa vielä ensi kaudesta, mutta se ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö siirto olisi mahdollinen. Asiaa helpottaa merkittävästi sekin, että Alfa Romeo tekee Ferrarin kanssa yhteistyötä.

– Ferrarin B-suunnitelmalla on jo etu- ja sukunimi: Kimi Räikkönen, italialaissivusto kirjoittaa.

CircusF1-sivusto mainitsee myös, että sponsorisyiden takia Ferrarilla pitäisi ajaa joka kausi vähintään yksi maailmanmestaruuden voittanut kuljettaja. Räikkönen voitti mestaruuden Ferrarilla kaudella 2007, joten hän täyttäisi kriteerit.

Räikkösen kokemus olisi Ferrarille myös arvokasta. Leclerc saisi häneltä erinomaista tukea autonkehittelyyn.

Huhuissa Vettelin korvaajaksi on yhdistetty montaa muutakin kuljettajaa. Listalla ovat muun muassa Fernando Alonso, Max Verstappen ja Valtteri Bottas.

Huhut ovat F1:ssä tietysti vain huhuja niin kauan, kunnes jotain virallista vahvistetaan. Vettel on jo useampaan kertaan kiistänyt väitteet, että lopettaisi uransa tähän kauteen. Myös Ferrarilta on ilmoitettu, että Vettel jatkaa 2020 sopimuksensa mukaisesti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kimi Räikkönen voi olla kymmenien miljoonien arvoinen sijoitus – ”Pitää Alfaa yksin keskikastissa”

Kommentoi Facebookissa