Kovilla nopeuksilla poliisipartioita karkuun – parikymppiset kuljettajat saatiin lopulta kiinni

Kiinniotettuja kuljettajia epäillään muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kiinniotettuja kuljettajia epäillään muun muassa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. (Kuva Fotolia)

Toinen kuljettaja jäljitettiin koirapartion avulla asunnosta.

LIIKENNETURVALLISUUS Poliisipartio havaitsi myöhään lauantai-iltana Lahdessa Uudenmaankadulla henkilöauton, jonka kuljettaja ajoi huomattavaa ylinopeutta keskustan suunnasta kohti Renkomäkeä. Partio lähti auton perään ajaen nopeudella 90–100 km/h, etäisyyden pysyessä samana edellä ajaneeseen henkilöautoon. Sallittu nopeus kyseisellä tieosuudella on 60 km/h.

Partion oli tarkoitus pysäyttää auto Orimattilankadulle, minne se oli kääntymässä. Auto kiihdytti kuitenkin nopeutta ja käytti ajoittain vastaantulevien ajokaistaa risteysalueella ohittaessaan mopoauton. Partio näytti punaista pysäytysvaloa ja seurasi autoa hälytyslaitteet päällä. Kuljettaja ei kuitenkaan noudattanut pysäytysvaloa vaan jatkoi kovalla nopeudella.

Kuljettaja menetti lopulta auton hallinnan ja se alkoi heittelehtiä osuen lumipenkkaan. Törmäyksen jälkeen auto pysähtyi linja-autopysäkille ja kuljettaja poistui autosta. Ennen suistumista auton nopeus vaihteli 40 km/h nopeusrajoitusalueella 75–95 km/h välillä.

Koirapartio jäljesti autosta poistuneen kuljettajan läheisen talon asuntoon, josta parikymppinen mies otettiin kiinni. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 0,65 mg/l tuloksen ja sen lisäksi huumepikatesti oli positiivinen. Hänet otettiin kiinni epäiltynä törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

Juttuvinkki: Alaikäinen kuljettaja hurjasteli huomattavaa ylinopeutta – toinen päihtynyt nuori ajoi henkilöauton ojaan

Hämeen poliisilaitoksen liikennepoliisisektorin partiot olivat puolestaan valvomassa liikennettä Lahden moottoritiellä Hollolassa lauantaiaamuna. Pohjoisen suunnasta tullut henkilöauto oli ohittanut valvontapisteen kovalla nopeudella. Auton nopeudeksi mitattiin tutkalla 147 km/h, nopeusrajoituksen ollessa 100 km/h.

Partio lähetti tavoittamaan ylinopeutta ajanutta autoa, jonka havaittiin samalla kiihdyttävän nopeutta huomattavasti. Poliisiauton nopeus oli suurimmillaan 220 km/h, eikä se tavoittanut pakenijaa. Tien pinta oli tapahtuma-aikaan erittäin liukas.

Pakenevasta autosta ilmoitettiin myös muille partioille ja siitä saatiin havainto Mäntsälän eteläpuolella, jossa partio sai pysäytettyä auton. Autoa kuljetti pysäytyshetkellä sen omistaja, mutta poliisin suorittamassa tutkinnassa ilmeni, että hän oli ajanut autolla vasta Mäntsälästä.

Siihen saakka autoa oli ajanut parikymppinen mies, joka myönsi ajaneensa autoa kovalla nopeudella aikaisemmin Hollolassa, yrittäen välttää jäämästä kiinni. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja hänet määrättiin kuulustelujen jälkeen väliaikaiseen ajokieltoon.

Lue myös: Humalassa ollut huumekuski hurjasteli poliisia pakoon – etuovi repsotti auki, eikä matkustaja saanut sitä suljettua

Kommentoi Facebookissa