Kovin mestaruustaisto aikoihin – Vaasassa synkät paikat

KuPS lähtee ensi viikolla ja sitä seuraavalla pelattiin otteluihin altavastaajana.

KuPS lähtee ensi viikolla ja sitä seuraavalla pelattiin otteluihin altavastaajana. (Kuva Fotolia)

Kuopion Palloseura nousi Veikkausliigan kärkeen. Käsittämättömästi rämpivä Vaasan Palloseura on ainoa joukkue, joka ei ole voittanut vielä yhtään peliä.

JALKAPALLO HJK:n pelillinen romahdus on tuonut jalkapallon Veikkausliigan mestaruustaistoon uutta mielenkiintoa. Mestaruudesta taistelee tasaisesti jopa puolet sarjan joukkueista.

Sarjan kärkeen nousi lauantaina Kuopion Palloseura voitettuaan Espoossa pelatussa kärkiottelussa FC Hongan 2-1. KuPSille voitto oli kolmas viimeisessä neljässä ottelussa. Honka taas pelasi toisen perättäisen voitottoman ottelunsa.

Hongan puolustus söhelsi ensimmäisellä puoliajalla ja Ville Saxman maalasi KuPSin johtoon. Toisella puoliajalla 58. minuutilla Ilmari Niskanen teki KuPSin 2-0 -maalin. Luis Silva Lopezin rankkarista ampuma kavennusmaali ei Hongalle enää riittänyt.

KuPS johtaa sarjaa yhden pisteen erolla Ilvekseen ja HJK:hon. Honka on viidentenä kahden pisteen päässä KuPSista. Viisi kärkijoukkuetta on siis kahden pisteen sisällä, mikä tekee asetelmasta mestaruustaistossa jännittävimmän aikoihin.

Rovaniemellä RoPS joutui entistä pahempaan ahdinkoon taistelussaan paikasta ylempään loppusarjaan. IFK Mariehamn voitti Aristote Mboman ja Keaton Isakssonin maaleilla 2-1.

IFK Mariehamn on seitsemäntenä. Eroa kuudentena olevaan SJK:hon on kaksi pistettä. Kuusi parasta etenee syyskuussa ylempään loppusarjaan.
RoPS on sarjassa kymmenentenä. Eroa ylempään loppusarjaan RoPSilla on viisi pistettä.

VPS jatkaa sarjassa yhä voitoitta hävittyään KPV:lle Kokkolassa 1-2. Adam Vidjeskog ja Ville Koskimaa tekivät KPV:n maalit.

KPV on toiseksi viimeisenä noustuaan kymmeneen pisteeseen. VPS:llä on koossa seitsemän pistettä seitsemästä tasapelistä.

Sarjanousija KPV oli HIFK:n ohella kausiennakoiden suurin putoajaehdokas. VPS:ää veikattiin jopa ylempään loppusarjaan.

VPS on ehdottomasti kauden pahin alisuorittaja. Ongelmia on ollut erityisesti maalinteossa. Vaasalaisryhmä on tehnyt 14 ottelussaan vain 12 maalia.

Teksti: Otto Palojärvi

LUE MYÖS: Turvallisuus Suomen jalkapallokatsomoissa puhuttaa – Stadin derbyssä oli vakava tulipalon riski

Kommentoi Facebookissa