Krista Kiuru jää vanhempainvapaalle – SDP esittää Aki Lindéniä ministerin sijaiseksi

Aki Lindén on ensimmäisen kauden kansanedustaja ja koulutukseltaan lääketieteen lisensiaatti. (Kuva Jukka-Pekka Flander)

Lindén sai aluevaaleissa 7701 ääntä Varsinais-Suomen hyvinvointialueella.

HALLITUS SDP:n puoluevaltuusto on päättänyt esittää kansanedustaja Aki Lindéniä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun vanhempainvapaan sijaiseksi.

Aki Lindén, 69, on ensimmäisen kauden kansanedustaja Turusta. Hän on koulutukseltaan lääketieteen lisensiaatti ja valtiotieteen maisteri. Lindén on työskennellyt aiemmin muun muassa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajana sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin toimitusjohtajana.

Lindén sai juuri pidetyissä aluevaaleissa 7701 ääntä Varsinais-Suomen hyvinvointialueella. Eduskunnassa Lindén on toiminut hallintovaliokunnan sekä sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenenä.

SDP:n puoluevaltuusto kertoo, että valinnassa painoi erityisesti kansanedustaja Lindénin vahva osaaminen sosiaali- ja terveysministeriön toimialaan liittyen. Koska kyse on vanhempainvapaan sijaisuudesta, puoluevaltuuston mukaan on tärkeää, että valitulla henkilöllä on kyky ottaa tehtävä nopeasti haltuunsa.

– Aki Linden on erittäin pätevä, osaava ja kokenut. Hän pystyy hyppäämään liikkuvaan junaan, tiivisti SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin.

Hallituksella on keväällä edessään päätöksiä liittyen muun muassa työllisyys- ja ilmastotoimiin. Myös koronapandemia vaatii edelleen aktiivisia toimia hallitukselta.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru kertoo olevansa sairauslomalla ja hän jää oman ilmoituksensa mukaan vanhempainvapaalle 3.2.2022 alkaen. Sijaisuuden alkamispäivämäärä tarkentuu myöhemmin.

Lue myös: Aluevaltuutetuista jopa 77 prosenttia on istuvia kunnanvaltuutettuja – yli sata haki kolmen tason edustusta

Kommentoi Facebookissa