Kristiina Mäkelälle jo kymmenes mestaruus

Kristiina Mäkelä tositoimissa Eugenen MM-kisoissa. (Kuva Getty Images)

Kristiina Mäkelä ja Topi Raitanen vastasivat Kalevan kisojen kovimmista tuloksista lauantaina.

YLEISURHEILU Kolmiloikka oli yksi Kalevan kisojen odotetuimmista lajeista ja yleisölle tarjottiinkin Joensuussa tasokas kilpailu. Siinä voiton vei Kristiina Mäkelä, jolle Suomen mestaruus oli uran kymmenes.

Mäkelä vei voiton tuloksella 14,41.

– Kun nyt meni lankun takaa 14,41, niin mitä se olisi, jos saisin kerran ponnistuksen kohdalleen. Nyt tuli hyvä tason parannus, joten tiedän että varastossa on lisää, Mäkelä sanoi SUL:n mukaan.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Senni Salminen tuloksella 14,29. Sekä Salminen että Mäkelä lähtevät Münchenin EM-kisoihin isoin odotuksin kummankin koettua Eugenen MM-kisoissa pettymyksen. Salmiselle jäi MM-kisoista nälkää karsiutumisen takia ja Mäkelä ei päässyt MM-finaalissa parhaalle tasolleen.

Reetta Hurske voitti odotetusti 100 metrin aitojen SM-kultaa. Toisen perättäisen mestaruutensa hän voitti ajalla 12,87.

Se oli Hurskeen kauden paras aika toistaiseksi. Myötätuulta oli kuitenkin niin paljon, ettei aika ollut tilastokelpoinen.

Suomen muut aituritähdet Annimari Korte ja Nooralotta Neziri eivät olleet mukana heidän kautensa jo päätyttyä. Korte ei ole ehtinyt toipua koronaoireistaan ja Neziri joutui puolestaan kantapääleikkaukseen.

Eugenen MM-kisoissa 400 metrin aitojen Suomen ennätyksen juossut Viivi Lehikoinen otti kultaa Kalevan kisoissa sivulajissaan 400 metrin sileällä. Mette Baas tarjosi kuitenkin Lehikoiselle hyvän haasteen ja hävisi vain kuudella sadasosalla.

Lehikoinen juoksi lauantaina ajan 53,02. Baasin aika oli 53,08.

Sara Kuivisto jätti Eugenen MM-kisat väliin, kun ei ehtinyt kuntoutua riittävän ajoissa. Kalevan kisoissa Kuivisto nähtiin kuitenkin tositoimissa. Hän voitti 1500 metrin kullan kauden kärkiajalla 4.10,66.

Miesten 1500 metriä voitti Joonas Rinne. Hänen aikansa oli 3.46,53.

Seiväshypyssä SM-kultaa voitti Elina Lampela ylitettyään kauden parhaansa 450. Wilma Murto ei ylittänyt 450:tä ja jäi toiseksi.

Topi Raitanen voitti 3000 metrin esteiden kultaa. Hän ei saanut vetoapua, mutta voitti silti todella kovalla ajalla 8.21,10.

Münchenin EM-kisoissa Raitanen lukeutuu Suomen merkittävimpiin mitalitoivoihin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kalevan kisoissa kehno taso – Paavo Nurmikin olisi ollut mitaleilla

Kommentoi Facebookissa