KRP avasi merestä löytyneen miehen tapauksen uudelleen – kateissa on aatelissuvun vaakunasormus

Johann Willem Hägerströmillä oli kadotessaan Stubbe-aatelissuvun vaakunasormus, joka on edelleen kateissa. (Kuvat Poliisi)

Keskusrikospoliisi kaipaa havaintoja vuonna 2004 kadonneen ja mereen upotetun miehen tapauksesta.

MURHATUTKIMUS Keskusrikospoliisi on ottanut uudestaan aktiivitutkintaan helsinkiläisen Johann Willem Hägerströmin henkirikoksen. Hägerström katosi 21.10.2004 Helsingissä. Hägerström löydettiin kuolleena Varsinais-Suomesta vajaa vuosi katoamisensa jälkeen 22.7.2005.

Löytöpaikka oli Kirveenrauman salmi Rymättylässä. Hägerström oli upotettu mereen, ja poliisi epäilee, että hänet murhattiin. Tutkinnan tueksi poliisi kaipaa tietoa ja havaintoja Hägerströmin katoamisesta vuoden 2004 syksyltä.

Viimeinen varma havainto hänestä on tehty katoamispäivänä Helsingin keskustassa Museokadulla 21.10.2004 noin puolen päivän aikaan. Katoamispäivänä Hägerström liikkui harmaalla Smart-henkilöautolla. Smart löytyi noin viikko katoamisen jälkeen Helsingistä lastenklinikan pysäköintialueelta.

Ennen katoamista Hägerströmillä oli erilaisia liiketoimia Suomessa ja ulkomailla.

– Joku tai jotkut tietävät, mitä Johann Hägerströmille tapahtui ja miten hän päätyi mereen Turun edustalle. Korostan, että yleisön tiedot ja havainnot olisivat rikoksen ratkaisemiseksi nyt erittäin tärkeitä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Aki Lahtinen.

Hägerströmillä oli kadotessaan Sony Ericsson P900 -kamerapuhelin ja sormessaan Stubbe-aatelissuvun vaakunasormus. Puhelin ja sormus ovat edelleen kateissa. Vaikka katoamisesta on kulunut jo kauan aikaa, poliisi pyytää henkilöitä, joilla on tietoja tai havaintoja Hägerströmin tapauksesta ottamaan yhteyttä.

Jos tiedät jotain Johann Hägerströmin katoamisesta, ole yhteydessä poliisiin numeroon 050 456 4903 tai sähköpostilla ositteeseen rikosvihje.krp@poliisi.fi. Puhelinnumeroon voi lähettää myös WhatsApp-viestejä. Vaikka tiedot olisi aikoinaan jo ilmoitettu poliisille, pyydetään ne ilmoittamaan uudestaan.

Lue myös: Poliisin etsintätehtävä päättyi surullisesti – kadonneeksi ilmoitettu lapsi löytyi menehtyneenä vesistöstä

Kommentoi Facebookissa