KRP kaipaa vihjeitä kymmenestä etsintäkuulutetusta – mukana törkeistä rikoksista tuomittuja

Poliisin kaipaamat Janne Tranberg, Pekka Kora, Hayder Al-Hmedawi, Toni Florin, Jukka Annunen, Tuomo Ahonen, Niina Keituri-Ben Mabrouk, Jeremias Värtinen, Jari Kovanen, Vinh Tuong Dinh Ba.

Poliisin kaipaamat Janne Tranberg, Pekka Kora, Hayder Al-Hmedawi, Toni Florin, Jukka Annunen, Tuomo Ahonen, Niina Keituri-Ben Mabrouk, Jeremias Värtinen, Jari Kovanen ja Vinh Tuong Dinh Ba. (Kuva Poliisi)

Etsintäkuulutetuista henkilöistä on annettu eurooppalainen pidätysmääräys.

ETSINTÄKUULUTUS Keskusrikospoliisi pyytää yleisövihjeitä yhteensä kymmenestä etsintäkuulutetusta henkilöstä, joista on annettu eurooppalainen pidätysmääräys EAW.

Heitä etsitään syytetoimia ja suorittamatta jääneitä vankeusrangaistuksia varten.

Etsintäkuulutettujen joukossa on useita törkeistä rikoksista tuomittuja henkilöitä, jotka saattavat oleskella tai lomailla Suomessa.

Tranberg, Janne Petteri, s. 1974, Suomen kansalainen, 180 cm

Tranbergiä etsitään suorittamaan 649 päivää vankeusrangaistusta ja vastaamaan syytteisiin yhteensä 25 törkeästä veropetoksesta.

Kora, Pekka Johannes, s. 1979, Suomen kansalainen, 180 cm

Koraa etsitään talousrikostuomion täytäntöönpanoa varten. Hänellä on suorittamatta vankeusrangaistusta yksi vuosi ja kahdeksan kuukautta.

Al-Hmedawi, Hayder Abduljabbar Saddam, s. 1985, Irakin kansalainen, 168 cm

Al-Hmedawin epäillään syyllistyneen kahteen murhan yritykseen, kolmeen törkeään pahoinpitelyyn ja laittomaan uhkaukseen. Al-Hmedawi on etsintäkuulutettuna myös Europolin European Most Wanted -sivustolla.

Florin, ent. Heikkilä, Toni Henri Mikael, s. 1989, Suomen kansalainen, 184 cm

Florinia etsitään suorittamaan yli kahden vuoden täytäntöönpanokelpoista tuomiota muun muassa tapon yrityksestä, ampuma-aserikoksista sekä ryöstöstä. Florin on jäänyt palaamatta Sukevan vankilaan poistumisluvalta määräaikaan mennessä.

Annunen, Jukka Tapio, s. 1966, Suomen kansalainen, 183 cm

Annusta etsitään suorittamaan lähes kolme vuotta vankeusrangaistusta muun muassa törkeistä petoksista ja törkeistä kirjanpitorikoksista.

Ahonen, Tuomo Antti, s. 1977, Suomen kansalainen, 181 cm

Ahosta etsitään neljän vuoden vankeusrangaistuksen täytäntöönpanoa varten sekä vastaamaan syytteisiin yhteensä 32 eri talousrikoksesta, muun muassa useista törkeistä petoksista.

Keituri-Ben Mabrouk, Niina Elisa, s. 1985, Suomen kansalainen

Keituri-Ben Mabroukia etsitään vastaamaan syytteisiin törkeästä vapaudenriistosta. Epäilty rikos on tapahtunut vuonna 2012, ja Ben-Mabrouk on ollut etsintäkuulutettuna siitä lähtien.

Värtinen, Jeremias Emil Olavi, s. 1993, Suomen kansalainen, 179 cm

Värtisestä on syyttäjän antama eurooppalainen pidätysmääräys. Hän on epäiltynä kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta.

Kovanen, Jari Juhani, s. 1984, Suomen kansalainen

Kovasesta on annettu kaksi eurooppalaista pidätysmääräystä. Hänen epäillään syyllistyneen useisiin eri rikoksiin, ja hänet on jo tuomittu kolmen vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä huumausainerikoksesta.

Dinh Ba, Vinh Tuong, s. 1984, Suomen kansalainen, 167 cm

Dinhia etsitään vastaamaan syytteisiin törkeistä talousrikoksista, muuan muassa viidestä törkeästä veropetoksesta ja viidestä törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Tiedot ja havainnot henkilöistä pyydetään toimittamaan Keskusrikospoliisiin sähköpostitse wanted.krp@poliisi.fi tai puhelimitse +358 50440 1800.

Lue myös: KRP ei aloita esitutkintaa rahanpesuväitteistä Nordeassa – poliisilla ei toimivaltaa, epäillyt teot vanhentuneita

Kommentoi Facebookissa