Kultarannan veistosnäyttelyssä on esillä naisfiguureita – mukana muotokuvia ja fantasiahahmoja

Kuvataiteilija Kim Simonsson esittelee presidentille veistostaan 'Girl Feeding a Two Headed Rabbit' (2018).

Kuvataiteilija Kim Simonsson esittelee presidentille veistostaan 'Girl Feeding a Two Headed Rabbit' (2018). (Kuva Matti Porre/ Tasavallan presidentin kanslia)

Yleisö voi tutustua veistoksiin ja Kultarannan puistoon myös opastetuilla kierroksilla

VEISTOSNÄYTTELY Kultarannassa on avattu kesän veistosnäyttely. Näyttely järjestetään yhteistyössä Alfred Kordelinin säätiön kanssa.

– Viime vuonna meillä oli näyttely teemalla Yhdessä. Nyt Naisfiguureita-näyttely jatkaa hienoa sarjaa, tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi avatessaan näyttelyn.

Kultarannan puistossa on esillä kotimaisia teoksia yhdeltätoista eri taiteilijalta. Veistokset kuvaavat eri-ikäisiä naisia 1900-luvun ensi vuosikymmeneltä näihin päiviin ja valottavat, miten erilaisista näkökulmista aihetta on aikojen kuluessa lähestytty. Mukana on muotokuvia, äitejä lapsineen, Kalevalan taruolentoja sekä muita fantasiahahmoja.

Kuvataiteilija Kerttu Horila esittelee 'Koirataiteilija'-veistostaan (2004), joka on saanut vaikutteita sirkusmaailmasta.
Kuvataiteilija Kerttu Horila esittelee ’Koirataiteilija’-veistostaan (2004), joka on saanut vaikutteita sirkusmaailmasta. (Kuva Matti Porre/ Tasavallan presidentin kanslia)

Avajaisissa veistoksia esittelivät näyttelyn kuraattori Tapani Pennanen sekä taiteilijat Kerttu Horila, Anne Koskinen ja Kim Simonsson. Näyttelyn taiteilijat ovat Eemil Halonen, Veikko Haukkavaara, Kerttu Horila, Viktor Jansson, Anne Koskinen, Sisko Petäjä, Essi Renvall, Arvo Siikamäki, Kim Simonsson, Heikki Varja ja Emil Wikström.

Veistosnäyttely on avoinna yleisölle 13.6.–2.9.2018. Yleisöllä on Kultarannan puistoalueelle vapaa pääsy kesäaikana perjantai-iltaisin klo 18–20. Yleisö voi tutustua veistoksiin ja Kultarannan puistoon myös opastetuilla kierroksilla, joita järjestää Naantalin matkailu. Lisätietoa kierroksista löydät tästä.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia

Lue myös: Kultarannan puutarha ja puistoalue kunnostetaan – ensimmäisen vaiheen puistotöihin 2 miljoonaa euroa

Kommentoi Facebookissa