Kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä epäilty ilmoittautui itse poliisille – vihjeet olisivat johtaneet kiinniottoon

Poliisi tutkii asiaa tässä vaiheessa kahtena pahoinpitelynä ja törkeänä kuolemantuottamuksena.

Poliisi tutkii asiaa tässä vaiheessa kahtena pahoinpitelynä ja törkeänä kuolemantuottamuksena. (Kuva AOP)

Epäillyn nimi tuli toistuvasti esiin, kun poliisi oli julkaissut valvontakameroiden kuvia.

KUOLEMANTUOTTAMUS Tampereen Keskustorilla tapahtuneeseen kuolemaan johtaneeseen pahoinpitelyyn osalliseksi epäilty 21-vuotias mies ilmoittautui maanantaina itse poliisiasemalla. Häntä kuulustellaan parhaillaan.

Pahoinpitely tapahtui toissa viikon perjantaina. Uhri kuoli tajuihinsa tulematta maanantain vastaisena yönä. Poliisi julkaisi kuvia nuoresta miehestä, jolla epäillään olevan osuutta pahoinpitelyyn. Mies oli selvästi tunnistettavissa, ja poliisi sai heti useita ilmoituksia epäillystä.

– Ennen kuin poliisi ehti tavoitella epäiltyä, hän otti itse yhteyttä ja saapui sovitusti paikalle. Hän on selvittänyt tapahtumien kulkua parhaillaan jatkuvissa kuulusteluissa, sanoo rikosylikomisario Jari Kinnunen tiedotteessaan.

– Asiaa tutkitaan tässä vaiheessa kahtena pahoinpitelynä ja törkeänä kuolemantuottamuksena. Epäilty on vuotta 1997 syntynyt tamperelainen nuori mies. Hän jää poliisilaitokselle kiinni otettuna, Kinnunen sanoo.

Poliisi kiittää yleisöä saamastaan avusta.

– Saadut tiedot olisivat johtaneet epäillyn kiinni saamiseen, mikäli hän ei olisi itse ilmoittautunut, Kinnunen sanoo.

Kinnusen mukaan vastaavia yhdellä tönäisyllä, iskulla tai potkulla aiheutuneita kuolemantapauksia on vuosittain muutama.

– Lievältä vaikuttava pahoinpitely saattaa helposti johtaa äärimmäiseen lopputulokseen. Ainoa tehokas keino estää vastaavaa tapahtumasta on se, että ihmiset pidättäytyvät kaikesta väkivallan käytöstä, Kinnunen sanoo.

Lue myös: Tampereen Keskustorilla pahoinpidelty uhri on menehtynyt – tunnistatko etsityn miehen kuvista?

Kommentoi Facebookissa