Kuolemantuottamuksista syytetty turma-auton kuljettaja on 18-vuotias – matkustajat 16-vuotiaita

Itä-Uudenmaan poliisi jatkaa onnettomuuden tutkintaa. (Kuvituskuva VNK)

Poliisi julkisti lisätietoja Porvoossa tapahtuneesta vakavasta kuolonuhreja vaatineesta liikenneonnettomuudesta.

LIIKENNETURVALLISUUS Itä-Uudenmaan poliisi kertoo, kuinka Porvoossa Läntisen Mannerheiminväylän ja Hornhattulantien risteyksessä tapahtui lauantaina 1.10. hieman puolenyön jälkeen vakava liikenneonnettomuus, jossa kaksi ihmistä kuoli ja kahdeksan ihmistä loukkaantui vakavasti kahden henkilöauton yhteentörmäyksessä.

Autoissa oli yhteensä kymmenen ihmistä. Pelastuslaitoksen mukaan toisessa autossa oli kahdeksan ihmistä, joista kolme auton takakontissa. Toisessa onnettomuusautossa oli kuljettaja ja yksi matkustaja.

– Onnettomuudessa menehtyi kaksi paikkakuntalaista nuorta miestä. Miehet olivat iältään 20 ja 26. Toisessa autossa olleet kahdeksan paikkakuntalaista henkilöä, joista kolme oli miehiä ja viisi naisia, loukkaantuivat vakavasti. Auton kuljettajana toimi 18-vuotias mies ja matkustajat olivat kaikki noin 16-vuotiaita paikkakuntalaisia nuoria, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Freddie Cederlund.

Toisen auton 18-vuotiasta mieskuljettajaa epäillään tässä vaiheessa kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja useista törkeistä vammantuottamuksista.

– Jatkamme onnettomuuden tutkintaa Itä-Uudenmaan poliisissa ja pyydämme mahdollisia silminnäkijähavaintoja ja tapahtumaan liittyviä kuvia ja videoita osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi, kehottaa Cederlund.

Lue myös: Kaksi henkilöä kuoli yöllisessä onnettomuudessa – autoissa oli turmahetkellä kymmenen ihmistä

Kommentoi Facebookissa