Kuolonkolarin tutkinta valmistui – rattijuoppo ajoi päin toista autoa väärällä kaistalla

Toisen kuljettajan verestä todettiin alkoholia törkeää rattijuopumusta osoittava lukema. (Kuvituskuva VNK)

Nokkakolarissa menehtyivät molempien autojen mieskuljettajat ja kyydissä ollut nainen loukkaantui.

LIIKENNETURVALLISUUS Pellossa Rovaniementiellä marraskuun lopulla sattui kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus. Onnettomuudessa kaksi autoa kohtasi toisensa nokkakolarissa. Tapahtumassa kuolivat molempien autojen kuljettajat ja yksi matkustaja loukkaantui.

Lapin poliisilaitoksen Meri-Lapin tutkintayksikkö on selvittänyt tapahtumien kulkua ja kolarin tutkinta on saatu nyt päätettyä. Esitutkinnassa on saatu selvitettyä, että Rovaniemen suunnasta ajanut sininen Honda on ajautunut ylinopeuden ja mieskuljettajan humalatilan vuoksi vastaantulevien kaistalle.

Hondaa vastaan on tullut harmaa Volvo omalla kaistallaan. Honda ja Volvo kohtasit Volvon kaistalla ja törmäsivät toisiinsa. Tapahtumassa menehtyivät molempien autojen mieskuljettajat ja Hondan kyydissä ollut nainen loukkaantui. Molemmat ajoneuvot vaurioituivat pahasti.

Esitutkinnassa on saatu selvitettyä, että Hondan kuljettaja on ajanut huomattavaa ylinopeutta jo ennen törmäystä. Hondan kuljettajan verestä todettiin alkoholia törkeää rattijuopumusta osoittava lukema. Esitutkintaa ei lähetetä syyttäjälle, koska rikoksesta epäilty on menehtynyt.

Asiaa on jatkettu kuolemansyyn selvittämisenä. Lapin poliisilaitos esittää surunvalittelunsa menehtyneiden omaisille.

Lue myös: Huumekuljettaja jäi poliisin haaviin – kyydissä muutaman kuukauden ikäinen vauva

Kommentoi Facebookissa