Kuopion sapelihyökkääjän motiivi ei vielä selvillä – poliisi ampui kaksi laukausta pysäyttääkseen epäillyn

Keskusrikospoliisi kertoo esitutkinnasta julkisuuteen sitä mukaan, kun teon yksityiskohdat tarkentuvat.

Keskusrikospoliisi kertoo esitutkinnasta julkisuuteen sitä mukaan, kun teon yksityiskohdat tarkentuvat. (Kuva AOP)

Keskusrikospoliisi arvioi vuonna 1994 syntyneen epäillyn toimineen yksin.

VÄKIVALLANTEKO Keskusrikospoliisi on aloittanut tutkinnan Savon ammattiopiston tiloissa Kuopiossa tiistaina 1.10. tapahtuneesta väkivallanteosta.

– Esitutkinnassa on tässä vaiheessa selvillä, että vuonna 1994 syntynyt suomalainen mies, Savon ammattiopiston oppilas, hyökkäsi luokkahuoneessa opiston tiloissa kauppakeskus Hermannissa useiden ihmisten kimppuun käyttäen aseenaan sapelia. Väkivallan seurauksena menehtyi yksi ja loukkaantui yhdeksän henkilöä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs Keskusrikospoliisista.

Poliisi epäilee vuonna 1994 syntynyttä miestä murhasta sekä useista murhan yrityksistä. Rikosnimikkeiden määrä tarkentuu edelleen tutkinnan edetessä. Poliisi on jatkanut tapahtumapaikan teknistä tutkintaa sekä laajoja puhutuksia ja kuulusteluita. Teosta epäiltyä poliisi ei ole vielä kuullut.

– Väkivallanteon motiivista ja syistä ei ole tällä hetkellä tietoa, ja poliisi selvittää niitä parhaillaan. Poliisin tämän hetken näkemys on, että epäilty toimi yksin, eikä kyse ole esimerkiksi järjestäytyneestä rikollisuudesta, kertoo Töyräs.

Poliisi ampui tilanteessa kaksi laukausta pysäyttääkseen epäillyn, joka ei totellut poliisin käskytystä. Epäilty loukkaantui ampumisen seurauksena. Poliisin aseenkäytön tutkinnasta vastaa Valtakunnansyyttäjänvirasto. Keskusrikospoliisi kertoo esitutkinnasta julkisuuteen sitä mukaan, kun teon yksityiskohdat tarkentuvat.

Keskusrikospoliisi pyytää kaikkia Kuopiossa Leväsen kaupunginosassa tapahtuneen väkivallanteon silminnäkijöitä lähettämään havaintoja ja tietoja tapahtuneesta suoraan poliisille. Poliisi pyytää lähettämään erityisesti paikan päällä tapahtuma-aikaan kuvattua kuva- ja videomateriaalia.

Kuva- ja videomateriaalia pyydetään lähettämään Keskusrikospoliisin Whatsapp-numeron 050 306 8875. Keskusrikospoliisi on aktivoinut numeron käyttöön varta vasten tiistaina Kuopiossa tapahtuneen väkivallanteon kuva- ja videomateriaalin keräämiseksi.

Muita tietoja ja vihjeitä tapahtuneesta pyydetään lähettämään Keskusrikospoliisin vihjesähköpostiin rikosvihje.krp@poliisi.fi.

Lue myös: Kauppakeskuksessa sijaitsevassa oppilaitoksessa väkivallanteko – yksi kuollut, kymmenen loukkaantui

Kommentoi Facebookissa