KuPS liukastui banaaninkuoreen – HJK:lla sauma ensi sunnuntaina

Kuva Veikkausliiga/ Risto Oksanen

KuPS pelasi Hakan kanssa maalittoman tasapelin ja menetti otetaan mestaruustaistossa.

JALKAPALLO Kuopion Palloseura koki keskiviikkona pahan pettymyksen jäätyään maalittomaan tasapeliin kotiottelussaan FC Hakaa vastaan. Mestaruuden kannalta KuPSin kompastuminen saattoi olla jopa ratkaiseva.

Haka pelasi Kuopiossa hyvän ottelun. Sillä oli sauma voittoonkin.

KuPS ei pelannut huonoa ottelua, mutta selostajavirtuoosi Bror-Erik Walleniusta mukaillen todettakoon, että jalkapallo-ottelu ratkeaa siihen, kumpi tekee enemmän maaleja, tai siihen, että maaleja ei tehdä. Ja nythän maaleja ei tehty.

HJK johtaa sarjaa neljän pisteen erolla KuPSiin. Molemmilla on pelaamatta kaksi ottelua.

Ensi sunnuntaina KuPS isännöi kotonaan Interiä. HJK vierailee Valkeakoskella Hakan luona.

Jos HJK voittaa ensi sunnuntaina, saavuttaa se kolmannen perättäisen Suomen mestaruutensa. KuPS-Inter -ottelun tuloksella ei ole silloin mestaruustaiston kannalta enää merkitystä.

HJK ja KuPS kohtaavat toisensa kauden päätöskierroksella 16. lokakuuta. Siinä ottelussa on panosta vain siinä tapauksessa, jos HJK ei voita Hakaa. Jos HJK kompuroi, edellyttää se myös KuPSilta voittoa Interistä.

Se on selviö, että mestaruus on HJK:n käsissä päätöskierrokselle saakka. HJK on varmasti mestari, jos pelaa päätöskierroksella KuPSin kanssa tasapelin.

Haka on ollut kauden pirteä yllättäjä. Se nousi tasapelillään tasapisteisiin kolmantena olevan FC Hongan kanssa, joskin Honka on pelannut yhden ottelun vähemmän.

Haka taistelee vielä tiukasti pronssista ja sillä on hyvä sauma myös europeleihin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HIFK tiedotti muutoksista – Mixu Paatelainen lähtee heti

Kommentoi Facebookissa