KuPS sarjajohtoon – HJK yllättävissä vaikeuksissa

Kuva Veikkausliiga/ Risto Oksanen

KuPS voitti torstaina Hakan 2-1 ja nousi Veikkausliigan kärkeen, kun HJK jäi Lahdessa tasapeliin.

JALKAPALLO Kuopion Palloseura siirtyi Veikkausliigassa torstaina kärkipaikalle voitettuaan kotiottelussaan Hakan maalein 2-1. HJK jäi samaan aikaan FC Lahden vieraana 1-1 -tasapeliin.

KuPS ja HJK ovat tasapisteissä, mutta KuPS on edellä paremman maalieronsa avulla. KuPS on pelannut myös yhden ottelun HJK:ta vähemmän.

KuPSin päävalmentaja Simo Valakari oli torstain pelin antiin tyytyväinen.

– Koko joukkueen puolustaminen on hienolla tasolla. Pelaajat tekevät töitä toistensa eteen ja he tekevät kentällä kovasti töitä. Viimeisenä lukkona meillä on loistava maalivahti, joka jälleen tänään otti lopussa todella tärkeän torjunnan, Valakari sanoi KuPSin nettisivujen mukaan.

KuPSilla on seitsemästä ottelustaan tilillään kuusi voittoa sekä yksi tasapeli. Valakari korostaa, että peliä pitää silti parantaa.

– Tämä on pitkä sarja ja pelasimme nyt jo kauden seitsemännen ottelumme. Kaikkein tärkein asia ottelussa oli se, että saimme voiton ja täydet pisteet. On paljon asioita, joissa meidän pitää pystyä parantamaan, mutta tulos on lopulta ainoa asia, mikä merkitsee, Valakari sanoi.

Kuusi ottelua voittanut HJK koki Lahdessa kauden toisen pistemenetyksensä. Aiemmin HJK oli hävinnyt FC Interille Helsingissä 1-4.

FC Lahdelle tasapeli Suomen ylivoimaisesti rahakkainta futisjoukkuetta HJK:ta vastaan oli hyvä tulos, mutta päävalmentaja Ilir Zeneli ei ollut täysin tyytyväinen.

– Meillä on paljon varaa parantaa. Klubi ei anna mitään ilmaiseksi, joten myös puolittaiset paikat pitää hyödyntää paremmin. Meillä oli paljon huolimattomuusvirheitä. Pelillisesti menimme eteenpäin, mutta viimeisellä kolmanneksella meidän pitää olla selkeämpiä ja rohkeampia, Zeneli sanoi FC Lahden nettisivuilla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mestareiden liiga uudistuu – epätoivoa Superliigaa vastaan

Kommentoi Facebookissa