KuPS teki Veikkausliigassa historiaa

KuPS on pelannut Veikkausliigassa 30 perättäistä tappiotonta ottelua. (Kuva AOP)

KuPS voitti HIFK:n 1-0 ja pelasi ennätyksellisen 30. perättäisen tappiottoman ottelunsa Veikkausliigassa. Edellinen ennätysjoukkue OPS oli pelannut 29 tappiotonta peliä 1980-81.

JALKAPALLO Kuopion Palloseura voitti Veikkausliigassa maanantaina HIFK:n 1-0 ja pelasi 30. perättäisen tappiottoman ottelunsa. Tappioton putki on uusi Suomen ennätys.

Edellisen kerran KuPS on hävinnyt Veikkausliigan ottelun 29. toukokuuta 2021, kun FC Haka onnistui voittamaan Kuopiossa. Pian edellisestä tappiosta on kulunut vuosi.

– 30 on kova luku. 30 ottelun aikana kentällä on tapahtunut paljon ja mukana on ollut myös paljon sattumaa suuntaan ja toiseen. Sen lisäksi olemme pelanneet myös paljon europelejä ja cup-kilpailuita. Meillä on aivan huikea joukkue täynnä uskomattoman kovia pelaajia, kommentoi KuPSin päävalmentaja Simo Valakari.

Valakari korosti, ettei tappiottomasta putkesta ei juurikaan ole joukkueen sisällä puhuttu. Ennätysmahdollisuus toki tiedostettiin joukkueessa.

– Emme puhuneet siitä juurikaan, mutta totta kai halusimme tehdä uuden ennätyksen. Me olemme KuPS ja haluamme tehdä historiaa ja hienoja asioita, Valakari sanoi.

KuPS nousi voittonsa myötä Veikkausliigan kärkipaikalle HJK:n edelle. KuPS on voittanut tällä kaudella kahdeksan ottelua ja pelannut yhden tasapelin.

HIFK jatkaa yhä voitoitta. HIFK antoi KuPSille ihan hyvää vastusta, mutta ei riittävän hyvää kuitenkaan.

HIFK:n päävalmentajaksi kesken kauden tullut Mixu Paatelainen oli pettynyt.

– Ei jäänyt käteen mitään, kun hävittiin. Täytyy kuitenkin sanoa, että meidän syöttöpelimme oli parempaa kuin aiemmin, siitä krediittiä pelaajille. Meidän pitäisi olla vain tilanteissa kliinisempiä, esimerkiksi niissä mitä alussa saatiin, Paatelainen totesi Veikkausliigan nettisivujen mukaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: KuPS jyrää Veikkausliigan kärjessä

Kommentoi Facebookissa