Kuudelle vankeutta – dopingaineet naamioitiin oliiviöljypulloiksi

Käräjäoikeus langetti tuomiot törkeästä dopingrikoksesta ja avunannosta rikokseen. (Kuvituskuva Fotolia)

Kun vastaanottaja tuli noutamaan Espanjasta lähetettyä pakettia, poliisi otti hänet kiinni.

DOPINGRIKOS Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut kuusi henkilöä vankeusrangaistukseen törkeästä dopingrikoksesta tai avunannosta mainittuun rikokseen. Dopingaineita yritettiin tuoda alkuvuodesta Espanjasta, mutta sikäläinen poliisi nappasi lähetyksen.

Mukana rikoksen toteuttamisessa olivat Helvetin enkelit. Täkäläinen helvetin enkeli otti yhteyttä Espanjan enkeleihin. Tarkoituksena oli ryhtyä yhdessä tuomaan dopingaineita Espanjasta Suomeen.

Aineet pakattiin lasipulloihin, joiden kyljessä oli etiketti ”Olive oil”. Pulloja oli yhteensä 25 kappaletta ja 20 oli dopingainetta. Yhdellä syytetyllä oli kotonaan Tampereella laboratorio, jossa dopingaine oli tarkoitus saattaa myyntikuntoon.

Espanjassa pullopaketti vietiin postiin ja lähetettiin Suomeen. Espanjan poliisi kuitenkin korjasi talteen dopingaineet sisältäneet pullot. Muuten paketti sai jatkaa matkaansa kohti Suomea. Kun vastaanottaja tuli pakettia noutamaan, poliisi otti hänet kiinni.

Vanhin syytetyistä on 58-vuotias, viidenkymmenen korvissa on kolme muutakin. Nuorin on 30-vuotias ja nelikymppisiä on pari. Syytetyistä neljä sai 1 vuoden ja 8 kuukauden vankeusrangaistuksen törkeästä dopingrikoksesta. Kaksi sai noin vuoden verran ehdollista ja yksi selvisi 180 tunnin yhdyskuntapalvelulla.

Lue myös: Helvetin enkelit yrittivät tuoda dopingaineita Suomeen – käry kävi Espanjassa

Kommentoi Facebookissa