Kuukausi takana tasa-arvoista avioliittolakia – vain Etelä-Suomessa innostuttiin

Samaa sukupuolta olevien avioliittoja solmittiin tai muutettiin rekisteröidystä parisuhteesta avioliitoksi eniten Uudenmaan ja Hämeen alueella.

Samaa sukupuolta olevien avioliittoja solmittiin tai muutettiin rekisteröidystä parisuhteesta avioliitoksi eniten Uudenmaan ja Hämeen alueella. (Kuva Fotolia)

Tasa-arvoisen avioliiton solmi Suomessa yhteensä 857 paria maaliskuussa 2017.

AVIOLIITTO Tasa-arvoinen avioliittolaki astui voimaan 1.3.2017 ja mahdollisti samaa sukupuolta olevien parien vihkimisen avioliittoon.

Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmän tietojen mukaan maistraateissa muutettiin maaliskuun 2017 aikana 770 aiemmin rekisteröityä parisuhdetta avioliitoksi ja solmittiin 87 uutta samaa sukupuolta olevien avioliittoa.

Maaliskuussa samaa sukupuolta olevien avioliittoja solmittiin tai muutettiin rekisteröidystä parisuhteesta avioliitoksi eniten Uudenmaan ja Hämeen alueella, yhteensä 56 prosenttia kaikista samaa sukupuolta olevien avioliitoista.

Vähiten samaa sukupuolta olevien avioliittoja solmittiin tai muutettiin rekisteröidystä parisuhteesta avioliitoksi Itä-Suomen, Kaakkois-Suomen, Pohjois-Suomen ja Lapin alueilla, yhteensä 16 prosenttia kaikista samaa sukupuolta olevien avioliitoista.

Maistraatissa lakimuutos ei ole näkynyt vihkivaraustilanteessa. Muutamia kyselyjä ja varauksia on tullut koskien samaa sukupuolta olevien avioliittoja.

Kommentoi Facebookissa