Kuumeneeko vaalitaistelu? – Vasemmistoliiton kansanedustajaehdokas teki rikosilmoituksen pahoinpitelystä

Kansalaisaktivisti ja poliitikko Suldaan Said Ahmed tunnetaan sosiaalisessa mediassa myös nimellä Musta Leijona.

Kansalaisaktivisti ja poliitikko Suldaan Said Ahmed tunnetaan sosiaalisessa mediassa myös nimellä Musta Leijona. (Kuva AOP)

Suldaan Said Ahmed kertoo miehen käyneen hänen kimppuunsa Itäkeskuksen metrolaiturilla.

VÄLIKOHTAUS Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu ja eduskuntavaaliehdokas Suldaan Said Ahmed kertoo Twitterissä joutuneensa pahoinpitelyn kohteeksi Itäkeskuksen metrolaiturilla. Ahmed on vasemmistoliittolainen poliitikko.

”Mua pahoinpideltiin just äsken Itiksen metroasemalla ja pahoinpitelijä haukkui mm. vääräuskoiseksi ja pedofiiliksi. ”Älä unta nää, että meet eduskuntaan”. Olen vieläkin shokissa. Rikosilmoitus tehty ja nyt poliisi on paikalla.”

Ahmed sanoo Ilta-Sanomille, että arviolta nelikymppinen kantasuomalainen mies oli käyttäytynyt uhkaavasti ja käynyt häneen käsiksi. Toinen mies oli katsellut vierestä. Helsingin poliisi vahvistaa, että Ahmed on tehnyt rikosilmoituksen.

”Meillä on ollut tänään puoli kahden aikaan Itäkeskuksen metroasemalla tehtävä, josta kansanedustajaehdokas on tehnyt rikosilmoituksen. Tapausta tutkitaan lievänä pahoinpitelynä ja kunnianloukkauksena. Asiasta ei ole tässä vaiheessa enempää tiedotettavaa. #helsinki #poliisi”

Aiemmin sunnuntaina Korsossa järjestetyt maalaismarkkinat saivat ikävän käänteen, kun vuonna 1967 syntyneen miehen epäillään yrittäneen kohdistaa hyökkäyksen ulkoministeri Timo Soinia kohtaan. Paikan päällä tilaisuudessa olleet poliisit saivat hyökkäyksen estettyä ja epäilty tekijä otettiin poliisin haltuun.

Epäilty teki kiinnioton yhteydessä voimakasta vastarintaa. Hänet kuljetettiin kiinniotettuna Vantaan poliisivankilaan jatkoselvityksiä varten.

– Tapauksen tutkinta jatkuu Itä-Uudenmaan poliisissa ja tapausta tutkitaan pahoinpitelyn yrityksenä ja virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena, kertoo tapauksen tutkintajohtaja Juha Springare.

– Tällä hetkellä poliisin tiedossa ei ole, että tapaukseen liittyisi erityistä suunnitelmallisuutta tai muita henkilöitä.

Tutkinta jatkuu muun muassa epäillyn tarkemmalla kuulustelulla. Soldiers of Odin -katupartiojärjestön perustaja on kertonut, että Soinin kimppuun käynyt mies ei ole järjestön jäsen. Miehellä oli yllään niin sanottu supporter-pusakka.

Lue myös: Soldiers of Odin -takkinen mies yritti hyökätä Timo Soinin kimppuun – ”Kiitän turvamiehiä hyvästä työstä”

Kommentoi Facebookissa