Kymiringin MotoGP-kisat jäävät ajamatta tänäkin vuonna

Kymiringillä on määrä ajaa MotoGP:n MM-osakilpailuja vasta 2022

Kymiringillä on määrä ajaa MotoGP:n MM-osakilpailuja vasta 2022. (Kuva Yamaha Racing)

Kymiringin MotoGP-kisat peruttiin 2020 ja peruttiin myös 2021.

RATAMOOTTORIPYÖRÄILY MotoGP-sarjan Suomen MM-osakilpailu on peruttu koronapandemian vuoksi. MM-pisteistä oli määrä ajaa uudella Kymiringin radalla 11. heinäkuuta, mutta kansainväliset ratamoottoripyöräilyn MM-kilpailuoikeudet omistava espanjalainen Dorna Sports, IRTA sekä FIM ovat ilmoittaneet heinäkuuksi suunnitellun tapahtuman perumisesta.

Päätös kisan perumisesta tehtiin pitkittyneen koronatilanteen sekä matkustusrajoitusten takia-

– MotoGP-järjestelyt on aloitettu jo ennen pandemian puhkeamista. Tapahtuma-alaa globaalisti ravistelleen koronan vuoksi edellytyksiä kansainvälisen suurtapahtuman järjestämiseen ei vielä tänä kesänä ole. Pandemian pitkittyminen on aiheuttanut tapahtumien järjestämisessä myös merkittäviä epävarmuustekijöitä, ja olemmekin joutuneet muuttamaan alkuperäisiä suunnitelmia useampaan otteeseen, kertoo MotoGP-tapahtuman projektijohtaja Markku Vihtilä tiedotteessa.

Myös viime vuonna Kymiringin MotoGP-kisat peruttiin. Kisatapahtum ei ole mennyt kuitenkaan ö-mappiin Ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokan on tarkoitus kisata KymiRingin radalla kesällä 2022.

Dorna Sports ja ratayhtiö KymiRing Oy ovat solmineet MotoGP:n osalta yhteistyösopimuksen vuosiksi 2022-2026. Dorna julkaisee vuoden 2022 kisakalenterin tarkemmat päivämäärät marras-joulukuussa.

– MotoGP:n Suomen osakilpailun peruuntuminen tältä vuodelta on tietenkin valitettavaa. Pandemiatilanteesta johtuvat matkustus- ja kokoontumisrajoitukset muodostavat kuitenkin sellaisen riskin ja epävarmuuden kilpailun järjestämiselle, että Dorna Sportsin oli tehtävä ratkaisu nyt, kertoo Kymiringin toimitusjohtaja Markku Pietilä.

– Kaikille, sekä vuoden 2020 että 2021 kisoihin lipunostaneille, palautetaan lippurahat takaisin. Lippukauppa avataan uudestaan MotoGP 2022 kisoihin, kun uudet päivämäärät on julkaistu. Lipun voi halutessaan vaihtaa elokuussa KymiRingillä järjestettäviin Motocrossin MM-osakilpailuihin. Lippuhinnan erotus maksetaan takaisin asiakkaalle lippuvaihdon yhteydessä. Lippujen palautuksesta ja vaihdosta vastaa lippu.fi. Lipunostaneita pyydetään palauttamaan tapahtumaliput viimeistään 15.8.2021 mennessä, tiedotteessa todetaan.

Kisan peruminen tulevalta kesältä on tietenkin harmittava takaisku.

– Olemme toki harmissamme ja pahoillamme, että suomalaiset joutuvat vielä odottamaan vuoden verran historiallista MotoGP -tapahtumaa. Valitettavasti kilpailua ei vielä kesällä 2021 päästä ajamaan. On kuitenkin todella hienoa, että olemme neuvotelleet uuden viisivuotisen MotoGP -sopimuksen Dornan kanssa, mikä tuo Motogp-luokan Suomeen seuraavien viiden vuoden ajan, toteaa kilpailunjohtajana toimiva Tapio Nevala Suomen Moottoriliiton tiedotteessa.

– On totta kai pettymys, että kilpailu joudutaan siirtämään, mutta vallitseville olosuhteille emme mahda mitään. Keskitymme nyt pitkäjänteisesti rakentamaan vuoden 2022 kilpailua ja hienoa on se, että sopimusta on jatkettu seuraavalle viidelle vuodelle ja meillä on tulevina vuosina hienoja tapahtumia kilpailukalenterissa, kommentoi puolestaan Suomen Moottoriliitto ry:n puheenjohtaja Erkki Heikkinen.

Kymiringin tilalle kisakalenteriin tulee elokuussa Red Bull Ringin radalla Itävallassa ajettava Styrian Grand Prix.

Teksti Otto Palojärvi / Tiedote

Lue myös: Miten käy jalkapallon EM-fanireissujen? – matkustamista ei suositella

Kommentoi Facebookissa