Suomen naisten lentismaajoukkue jälleen EM-kisoihin

Suomelle naisten lentopallon EM-kisapaikka 2019 oli ensimmäinen 30 vuoteen.

Suomelle naisten lentopallon EM-kisapaikka 2019 oli ensimmäinen 30 vuoteen. (Kuva AOP)

Suomi on selvittänyt tiensä naisten lentopallon EM-kisoihin toisen kerran peräkkäin.

LENTOPALLO Suomen naisten lentopallomaajoukkue on päässyt mukaan elo-syyskuussa pelattaviin EM-kisoihin. Suomi päihitti EM-karsintojen viidennessä kamppailussa Montenegron, mikä ratkaisi kisapaikan.

Tapio Kangasniemen valmentama Suomi tarvitsi EM-kisapaikan varmistamiseen perjantaina kaksi erävoittoa. Suomi löikin taululle lukemat 3-1 (22-25, 25-22, 25-16, 25-22). EM-paikka ratkesi Suomelle jo kolmannen erän voitolla.

Suomen joukkueen valmistautuminen Slovakian Nitrassa pelattuun Montenegro-otteluun ei ollut kovinkaan optimaalinen. Yksi joukkueen jäsenistä sai positiivisen testituloksen pelipäivän koronatestissä aamupäivällä ja eristettiin välittömästi muusta joukkueesta.

Peliluvan joukkue sai paikallisilta viranomaisilta ja Euroopan Lentopalloliitolta CEV:ltä kaikkien muiden testitulosten ollessa negatiivinen vasta 1,5 tuntia ennen ottelun alkua. Tällöin pikatestien lisäksi myös valmistuneet pcr-testien tulokset näyttivät kaikkien muiden osalta negatiivista tulosta.

EM-kilpailut pelataan 18.8.-4.9. Lopputurnauksen järjestäjämaat ovat Serbia, Bulgaria, Kroatia sekä Romania. Lohkoarvonta suoritetaan ensi torstaina 20.8. Belgradissa Serbiassa.

Suomi on mukana naisten EM-kilpailuissa neljännen kerran ja toisen kerran perättäin. 1977 Suomi oli kotikisoissaan Kotkassa ja Lahdessa 12:s, 1989 Länsi-Saksan turnauksessa 12:s ja kaksi vuotta sitten Turkissa 18:s.

Tietysti Suomen pääsyä kaksiin perättäisiin EM-kisoihin on auttanut joukkuemäärän nostaminen. Nykyään EM-kisoihin pääsee 24 joukkuetta. Sitä ei voi kuitenkaan kiistää, etteikö naisten maajoukkueen taso olisi nosteessa.

Reilut kaksi vuotta sitten Umeåssa Suomen edellistä EM-kisapaikkaa oli varmistamassa nyt mukana olleista naisista viisi: Suvi Kokkonen, Kaisa Alanko, Salla Karhu, Daniela Öhman sekä Yasmine Madsen. Muut yhdeksän pelaajaa pääsivät nyt maistelemaan upeaa tunnetta ensimmäistä kertaa.

Suomen naisten palloilujoukkueista viime vuosina edukseen ovat esiintyneet jääkiekon, lentopallon ja jalkapallon maajoukkueet. Naisten jääkiekkomaajoukkue voitti 2019 MM-kotikoissa hopeaa ja jalkapallomaajoukkue on selvittänyt tiensä 2022 pelattavaan EM-turnaukseen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Miten käy jalkapallon EM-fanireissujen? – matkustamista ei suositella

Kommentoi Facebookissa