Veljeksillä ei jakoa Puolassa – kotijoukkueen hurmos oli liikaa

Suomi isännöi lentopallon EM-kisojen alkulohkoa Tampereella (Kuva: AOP)

Suomi isännöi lentopallon EM-kisojen alkulohkoa Tampereella. (Kuva AOP)

Puola pudotti Veljekset jatkosta lentopallon EM-kisoissa voitettuaan suomalaiset suoraan kolmessa erässä.

LENTOPALLO Suomen miesten lentopallomaajoukkueen urakka EM-kisoissa päättyi lauantaina Gdanskissa tylyyn tappioon. Kisaisäntä Puola voitti Veljekset suoraan kolmessa erässä.

Veljeksillä ei ollut jakoa. Siitä kertoivat eränumerot 25-16, 25-16, 25-14.

Suomi oli pelannut Tampereella vahvan alkusarjan. Voitot tulivat Suomelle otteluista Pohjois-Makedoniaa, Espanjaa ja Turkkia vastaan. Myös Venäjälle ja Hollannille Veljekset laittoi hyvin kampoihin, vaikka tappio tulikin.

Kotiyleisöstä on arvokisoissa etua. Gdanskissa Veljesten osat vaihtuivat. Puola pelasi hurmoksessa ja vastustajan taitotaso oli suomalaisille muutenkin liikaa.

Suomi jätti Tampereen peleistään itsestään joka tapauksessa positiivisen kuvan. EM-turnaus oli Veljeksiltä huomattavasti parempi esitys kuin edellisisissä kisoissa oli nähty 2019, vaikka silloinkin Suomi pääsi jatkoon.

Suomen päävalmentaja Joel Banks sai pari vuotta sitten osakseen arvostelua, mutta Tampereella hän todisti kykynsä paremmin. Suomen peli on Banksin alaisuudessa mennyt nyt parempaan suuntaan.

Suomen tie turnauksessa päättyi, mutta jännitettävää on vielä sijoituksen perusteella. Kahdeksan parasta maata saa suoran paikan vuoden 2023 EM-kisoihin sekä neljä tulevien kisojen isäntämaata, joista päätetään myöhemmin.

Suomi oli ennen neljännesvälierä sijalla 10. Kisapaikka saattaa vielä tulla sijoituksen perusteella, jos tulevia kisaisäntiä löytyy kahdeksan parhaan joukosta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomelle hieno voitto EM-lentiksessä – seuraavaksi hurja haaste

Kommentoi Facebookissa