Kymmenvuotiaat poika ja tyttö tappelivat koulussa – poliisi kommentoi netissä jaettua kuvaa

Poliisi selvitti tapahtumaa yhdessä sosiaaliviranomaisten kanssa.

Poliisi selvitti tapahtumaa yhdessä sosiaaliviranomaisten kanssa. (Kuvituskuva VTV)

Vanhemmat veivät tytön lääkärintarkastukseen, ja hän oli yön yli tarkkailussa sairaalassa.

PAHOINPITELY Länsi-Uudenmaan poliisi on tiedottanut koululaisten välisestä pahoinpitelyteosta. Poliisi tutki asiaa rikollisena tekona, koska molemmat asianosaiset ovat alle 15-vuotiaita. Tutkittavana oli Pohjois-Espoossa sijaitsevassa koulussa 17.12. iltapäivällä tapahtunut pahoinpitelyrikos.

Teon epäillään tapahtuneen koulupäivän jälkeen koulun pihalla. Tapahtuman asianosaiset ovat noin 10-vuotiaita koulun oppilaita. Poliisi selvitti tapahtumaa yhdessä sosiaaliviranomaisten kanssa.

Poliisi on kuullut asianosaisia ja todistajia. Kertomusten mukaan koululaisilla – tyttö ja poika – on jo aiemmin ollut riitaisat välit. Koulupäivän jälkeen heillä on ensin ollut sanallista riitaa, mikä on johtanut kiinnikäymiseen ja siihen, että poika on kaatanut tytön maahan koulun pihalla.

Kaatamisen yhteydessä tyttö on lyönyt päänsä maahan. Asianosaiset ovat myös kertoneet, että lyöntejä ja potkuja olisi tapahtunut molemmin puolin. Tytön vanhemmat ovat myöhemmin vieneet tytön lääkärintarkastukseen, ja hän on ollut yön yli tarkkailussa sairaalassa.

Sosiaalisessa mediassa on jaettu asianosaisen kuva, josta voi päätellä, että hän on teon yhteydessä saanut vakavia vammoja. Lääkärintarkastuksessa hänellä ei kuitenkaan ole todettu vakavia vammoja ja hän on päässyt sairaalasta kotiin.

Poliisi jatkaa asian selvittämistä yhdessä koulun ja sosiaaliviranomaisen kanssa. Koulu on tiedottanut tapahtuneesta oppilaita ja heidän vanhempia. Koska asianosaiset ovat alle 15-vuotiaita, he eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa teosta eikä asiaa toimiteta syyttäjän harkittavaksi.

Lue myös: Kaksi kolmesta kertoi tulleensa alakoulussa kiusatuksi – vähävaraisen perheen lapsi joutuu useammin uhriksi

Kommentoi Facebookissa