Lääkkeitä uhkailemalla yrittänyt ajoi anastetulla autolla piikkimattoon – pako päättyi poliisivankilaan

Pakoepisodin jälkeen kuljettaja vietiin verikokeisiin sairaalaan ja sen jälkeen Kemin poliisivankilaan.

Pakoepisodin jälkeen kuljettaja vietiin verikokeisiin sairaalaan ja sen jälkeen Kemin poliisivankilaan. (Kuva Intermin)

Pakenija ajoi holtittomasti ylinopeutta sekä punaisia päin ja törmäsi lopulta poliisiauton perään.

PAKOMATKA Sunnuntaina 28.7.2019 illalla kello 18.30 aikoihin 31-vuotias kemiläismies meni Pohjoisrantakadun apteekkiin ja yritti saada lääkkeitä toisen henkilön nimissä. Kun miehellä ei ollut esittää henkilöpapereita, niin pyydettyjä lääkkeitä ei hänelle myyty.

Mies keräsi muita reseptivapaita särkylääkkeitä pussiin ja yritti poistua maksamatta. Liikkeessä ollut vartija esteli miestä. Siinä vaiheessa mies uhkasi suusanallisesti vartijaa, mutta pudotti lääkepussin ja poistui kadulla olleeseen autoon.

Kolmea tuntia myöhemmin samainen mies oli mennyt Alhonkadulla Kemissä omakotitalon pihaan juuri kun talon isäntä saapui paikalle. Isäntä oli pyytänyt vierasta poistumaan, mutta tämä oli käyttäytynyt uhkaavasti. Talon isäntä meni naapuriin pyytämään apua ja naapuri soitti hätäkeskukseen.

Isäntä palasi pihalleen parahiksi nähdäkseen kun luvaton vierailija otti rappurallin ja rikkoi talon ulko-oven lasin ja meni sisälle. Palatessaan ulos tunkeutuja oli ottanut sisältä talon isännän auton avaimet ja poistui paikalta anastamallaan autolla, joka oli punainen 500-sarjan BMW.

Puoli tuntia taloon murtautumisen ja auton anastuksen jälkeen poliisipartio tavoitti saman miehen autoilemassa varastamallaan autolla Kemissä Möylyntiellä. Siitä alkoi parikymmentä minuuttia kestänyt takaa-ajo, jonka aikana pakenija ajoi holtittomasti reilusti yli 100 km tuntinopeuksia muun muassa 40–50 km rajoitusalueilla ja rikkoi nopeusrajoituksia monessa kohdassa.

Ajo oli muuta liikennettä vaarantavaa ja sisälsi myös punaisia päin sekä vastakkaisella kaistalla ajamista. Pakoauto oli omalle kaistalle palatessaan mahdollisesti ottanut vielä kosketuksen johonkin toiseen autoon.

Takaa-ajo eteni Karjalahden alueelta Tervaharjulle ja siitä edelleen Ajokseen. Kraaselin sillan kohdalla pakoauto ajoi poliisin asettamaan piikkimattoon ja kolme rengasta puhkesi. Mies jatkoi sinnikästä pakoaan senkin jälkeen, mutta huomattavasti hitaammin. Edessä ajamalla poliisiauto hidasti edelleen pakenijan menoa.

Pakenija päätti lopulta takaa-ajonsa törmäämällä poliisiauton perään. Poliisi käskytti kuljettajan ja tämän vanhemman veljen ulos autosta. Pakoepisodin jälkeen kuljettaja vietiin verikokeisiin sairaalaan ja sen jälkeen Kemin poliisivankilaan.

Miehen tekemisiä tutkitaan nimikkeillä ryöstön yritys, törkeä varkaus, moottorikulkuneuvon käyttövarkaus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, rattijuopumus, huumausaineen käyttörikos, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja virkamiehen väkivaltainen vastustaminen.

Kyseisen pakomatkan aikana vaaratilanteisiin joutuneita pyydetään ilmoittamaan yhteystietonsa Meri-Lapin tutkintaan sähköpostiin meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi tai soittamaan arkena klo 10-14 numeroon 0295466156

Lue myös: Vaarallisessa takaa-ajossa poliisia pakoon yli 200 km/h – kuljettajaa epäillään kahdesta murhan yrityksestä

Kommentoi Facebookissa