Poliisikoira löysi marjastajan metsästä – totaalisen eksyksissä ollut nainen soitti itse hätäkeskukseen

Poliisin koirapartiot ovat tehokkaita eksyneiden sekä pakomatkalla olevien etsinnöissä.

Poliisin koirapartiot ovat tehokkaita muun muassa eksyneiden sekä pakomatkalla olevien etsinnöissä. (Kuvituskuva Fotolia)

Jos omistat älypuhelimen, lataa siihen 112-sovellus, niin paikannus helpottuu huomattavasti.

EKSYNYT Poliisi sai maanantaina klo 12.07 ilmoituksen Iisalmen Pörsänmäessä marjanpoimintamatkalla eksyneestä naisesta. Kyseinen 68-vuotias lapinlahtelaisnainen soitti itse hätäkeskukseen ja kertoi, ettei ole varsinaisessa hengen tai terveyden vaarassa, mutta totaalisen eksyksissä.

Poliisi sai naiseen yhteyden puhelimella ja ohjeisti odottamaan etsijöitä sekä välttämään puhelimen käyttöä virran säästämiseksi. Puhelinpaikannusten perusteella poliisi sai rajattua etsintäaluetta ja poliisin koirapartio aloitti etsinnät naisen ja hänen miehensä käyttämältä autolta.

Koirapartio löysi hyväkuntoisen naisen maastosta klo 15, reilun puolen kilometrin jäljestyksen jälkeen. Nesteytyksen ja ensihoidon tarkastuksen jälkeen nainen pääsi puhdistamaan marjasaalistaan.

Poliisi muistuttaa marjastajia muutamasta perusasiasta. Kannattaa ladata puhelimen akku täyteen ennen maastoon lähtöä. Jos omistat älypuhelimen, lataa siihen 112-sovellus, niin paikannus helpottuu huomattavasti.

Lue myös: Marjastuskausi näkyy metsään eksyneiden piikkinä – reppuun eväät, kaulaan pilli ja kännykkään virtaa

Kommentoi Facebookissa