Lahden Pelicans nousi SM-liigan kärkeen

Kuva Fotolia

Pelicans voitti KooKoon 4-1 ja nousi sarjataulukon kärkipaikalle. Toisena oleva Lukko hävisi Ässille on yhden pisteen Pelicansia jäljessä.

JÄÄKIEKKO Pelicans voitti SM-liigassa lauantaina KooKoon Kouvolassa maalein 4-1. Lahtelaiset nousivat voitollaan sarjataulukon kärkeen.

Pelicansin Iikka Kangasniemi oli kovassa iskussa KooKoota vastaan. Hän nakutti pisteet 1+2. Vahvasti esiintyi myös kaksi maalia tehnyt Otto Kivenmäki.

Porissa Ässille jatkoajalla 2-3 taipunut Lukko putosi sarjataulukon kakkospaikalle. Lukko tarjosi Ässille shokkihoitoa, kun se nousi kolme sekuntia ennen kolmannen erän päätöstä tasoihin. Joachim Rohdinin ohjaus toi kuitenkin patapakalle voiton jatkoajalla.

Liigajumbo SaiPan tuska kasvoi. Jukurit voitti SaiPan 4-1 ja aiheutti lappeenrantalaisille neljännen perättäisen tappion.

Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen teki ottelun jälkeen selväksi, että mikkeliläiset eivät aliarvioineet vastustajaa. SaiPan tiedettiin tarjoavan kovan haasteen.

– Voitto vaati tänään erittäin hyvän ensimmäisen erän, vahvan pelin alun. Tultiin todella energisesti peliin. Eilen luotiin tasaviisikoin kahdeksan paikkaa koko pelissä, niin tänään luotiin 10 jo ensimmäisessä erässä. Siinä oli paikat tehdä useampikin maali. Tiedettiin kuitenkin, että SaiPa tulee varmasti vielä kovaa ja varoiteltiin, että peli on kaukana ratkenneesta, Jokinen totesi seuransa verkkosivuilla.

Tappara otti toisen voittonsa kahden päivän sisään. Se kaatoi JYPin maalein 5-4.

– Nousujohteinen peli pelattiin. Kolmannessa erässä oltiin jo parempi joukkue kentällä. Sössittiin sitten kyllä tavallaan peli. Se oli kuitenkin meidän käsissämme. Pitää ymmärtää se tulos ja miten tasatilanteessa pitää pelata, kommentoi Tapparassa pitkän uran tehnyt nykyinen JYPin päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

Hämeenlinnassa HPK sai helpotusta viime aikojen tuskilleen. HPK voitti KalPan 3-2.

Oulussa Kärpät sai maistaa tappiota. TPS voitti jatkoajalla maalein 2-1.

HIFK puolestaan jatkoi heikkoja esityksiään häviämällä Vaasassa Sportille peräti 1-6. HIFK on päästänyt kahdessa ottelussa yhteensä 10 maalia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Tappara tyly vieras Helsingissä – ”Tosi hyvä suoritus”

Kommentoi Facebookissa