Lähes 20 vuoden takaisessa henkirikoksessa saatiin DNA-tunniste – epäilty kuoli vuonna 2014

Teknisellä tutkinnalla on pystytty taltioimaan tutkimusnäytteistä DNA-tunniste.

Teknisellä tutkinnalla on pystytty taltioimaan tutkimusnäytteistä DNA-tunniste. (Kuva Fotolia)

Esitutkinnan perusteella uhri Pasi Aaltonen ja epäilty eivät ole tunteneet toisiaan entuudestaan.

HENKIRIKOS Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Juha Siljamäki vahvistaa julkisuudessa olleet tiedot koskien Tampereella 23.–24.8.2002 tapahtuneen Pasi Aaltosen kuolemaan johtaneen henkirikoksen esitutkinnan edistymisestä. Rikosnimikkeenä esitutkinnassa on tappo.

Tarjoilija Pasi Aaltonen surmattiin osoitteessa Satamakatu 5 Tampereella. Ruumis löydettiin vasta viikon kuluttua, kun koirien haukunta asunnossa kiinnitti talon muiden asukkaiden huomion. Aaltonen, 38, oli ollut illalla baarissa tuntemattoman miehen seurassa. Silminnäkijä oli havainnut kenkiä kantavan miehen, ja läheisestä porttikongista löydettiin myöhemmin Sievin turvajalkineet. Itse asunnosta löytyivät myös sukat sekä verinen jalanjälki.

Juttuvinkki: Poliisi selvitti vihjeiden ja DNA-näytteiden avulla törkeän ryöstön ja varkauden yrityksen – nuorin epäilty 16-vuotias

Teknisellä tutkinnalla on pystytty taltioimaan tutkimusnäytteistä DNA-tunniste, jonka avulla on pystytty viemään esitutkintaa eteenpäin. Tämä uusi tutkintahaara on ollut esitutkinnassa vuoden 2017 alusta, eikä sen osalta ole ketään pidätetty tai vangittu.

Tutkimusnäytteistä taltioitu DNA-tunniste kuuluu mieshenkilölle, joka on kuollut vuonna 2014. Asiaa ei voida tämän epäillyn osalta saattaa syyteharkintaan eikä syyteharkinnan perusteella mahdolliseen oikeudenkäyntiin, koska rikoksesta epäilty on kuollut.

Poliisi tiedottaa esitutkinnasta ja sen tuloksista yksityiskohtaisemmin alkuvuodesta 2021.

Lue myös: Poliisi otti pahoinpitelijän kiinni – DNA yhdisti epäillyn myös törkeään raiskaukseen

Kommentoi Facebookissa