Poliisi otti pahoinpitelijän kiinni – DNA yhdisti epäillyn myös törkeään raiskaukseen

Pahoinpitelystä epäillyn miehen DNA rekisteröitiin, ja sen avulla hänet saatiin yhdistettyä törkeään raiskaukseen.

Pahoinpitelystä epäillyn miehen DNA rekisteröitiin, ja sen avulla hänet saatiin yhdistettyä kesällä 2018 tapahtuneeseen törkeään raiskaukseen. (Kuva AOP)

Kesällä 2018 Espoon Lippajärvellä tapahtunut törkeä raiskaus selvisi DNA-tutkimusten avulla.

DNA-TESTIT Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella on ollut tutkittavana vuoden 2018 kesällä tapahtunut törkeä raiskaus. Epäiltyä tekijää ei kuitenkaan tavoitettu yleisövihjeistä huolimatta. Poliisi pääsi epäillyn jäljille syksyllä 2019, kun hänen DNA-jälkensä rekisteröitiin toiseen rikokseen liittyen.

Syksyllä 2019 Helsingissä 25-vuotias Suomessa asuva irakilainen mies pahoinpiteli kadulla toista miestä ja hänet otettiin kiinni kuulusteluja varten. Pahoinpitelystä epäillyn miehen DNA rekisteröitiin, ja sen avulla hänet saatiin yhdistettyä Espoossa kesällä 2018 tapahtuneeseen törkeään raiskaukseen.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on 17.12.2019 määrännyt miehen todennäköisin syin törkeästä raiskauksesta epäiltynä tutkintavankeuteen. Rikosasia on syyteharkinnassa ja rikosasia tultaneen käsittelemään Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Poliisi pitää rikoksesta epäillyistä sekä tuomituista dna-rekisteriä, johon rikospaikoilta taltioituja DNA-näytteitä verrataan. DNA-rekisteristä on monesti apua vanhojenkin rikosten selvittämisessä.

Lue myös: Poliisi selvitti vihjeiden ja DNA-näytteiden avulla törkeän ryöstön ja varkauden yrityksen – nuorin epäilty 16-vuotias

Kommentoi Facebookissa