Lain koura oli tällä kerralla pitkä – seksuaalirikoksiin epäilty otettiin kiinni Saksasta

Tyttöjen seurue on ainakin osittain tutustunut rikoksesta epäiltyihin keskustan kauppakeskuksissa.

Tyttöjen seurue on ainakin osittain tutustunut rikoksesta epäiltyihin keskustan kauppakeskuksissa. (Kuvituskuva Fotolia)

Miestä ei tavoitettu esitutkintaan ja hänestä tehtiin eurooppalainen pidätysmääräys.

RIKOS Joensuun poliisi suoritti talven ja kevään 2017 aikana esitutkintaa kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä yhdestä raiskauksen yrityksestä. Rikokset epäiltiin tehdyiksi Joensuun Noljakassa, yksityisasunnossa, yhden viikonlopun aikana joulukuussa 2016.

Kaikki rikoksista epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia noin 20-vuotiaita miehiä. Kahden miehen osalta asia on jo käsitelty Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa. Toinen miehistä tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja toinen raiskauksen yrityksestä.

Kolmas epäilty poistui Suomesta helmikuussa 2017 ja hänet vangittiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa maaliskuussa poissaolevana törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyen. Miestä ei tuolloin tavoitettu esitutkintaan ja hänestä tehtiin eurooppalainen pidätysmääräys.

Nyt rikoksesta epäilty tavoitettiin 30.6.2017 Saksasta ja hänet luovutettiin Suomeen. Eilen Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi miehen todennäköisin syin epäiltynä törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Tapausten esitutkinnassa tuli ilmi, että usean alle 16-vuotiaan nuoren naisen seurue on ollut viettämässä iltaa kyseisessä yksityisasunnossa. Kolme naisista on kertonut joutuneensa asunnossa seksuaalirikoksen kohteeksi. Jokaisessa tapauksessa asianomistajana on eri henkilö. Myös rikoksesta epäillyt henkilöt ovat jokaisessa tapauksessa eri henkilöitä.

Esitutkinnassa tuli myös ilmi, että tyttöjen seurue on ainakin osittain tutustunut rikoksesta epäiltyihin Joensuun keskustan kauppakeskuksissa syksyn ja alkutalven 2016 aikana. Poliisi toivoikin, että vanhemmat kävisivät nuorten kanssa läpi pelisääntöjä tämäntyyppiseen kanssakäymiseen liittyen.

Päivän Lehti kirjoitti asiasta tässä. Poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa.

Poliisi on lisäksi selvittänyt joensuulaisessa yksityisasunnossa tapahtuneeksi epäillyn raiskauksen ja epäillyn lapsen seksuaalisen hyväksikäytön. Rikoksesta epäiltynä on ollut esitutkinnan aikana pidätettynä 19-vuotias mies, joka on Guinean kansalainen.

Poliisi sai 15.6.2017ilmoituksen Joensuussa yksityisasunnossa tapahtuneesta raiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Ilmoittajana oli rikoksen kohteeksi joutunut 15-vuotias tyttö.

Poliisi on saanut tapauksen esitutkinnan valmiiksi ja asiakirjat toimitetaan syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Kommentoi Facebookissa