Lainaa ilman vakuuksia netistä – kokeile lainavertailua

Kuva Unsplash/ Andre Taissin

Vakuudettoman lainan hyvänä puolena on ehdottomasti lainaprosessin nopeus.

Saatat pohtia vakuudettoman lainan ottamista, mutta mistä sitten laina kannattaisi ottaa? Lainojen vertaileminen saattaa kuulostaa työläältä, mutta olemme tehneet sen helpoksi. Vertailemalla eri lainantarjoajien vaihtoehtoja voit säästää huomattavan summan rahaa.

Laina ilman vakuuksia

Lainan ottaminen voi tulla kysymykseen erilaisissa tilanteissa. Vakuudettoman lainan hyvänä puolena on ehdottomasti lainaprosessin nopeus. Erillisiä neuvotteluja pankin kanssa ei tarvita, sillä lainahakemuksen pystyy täyttämään muutamassa minuutissa verkossa ja silloin kun se itselle parhaiten sopii. Lainapäätöksen saa nopeasti, kuitenkin viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Mikä on laina ilman vakuuksia?

Laina ilman vakuuksia tarkoittaa lainaa, jonka saamiseksi ei edellytetä reaalivakuuksia ollenkaan. Vakuudettomassa lainassa lainakustannukset saattavat olla hieman korkeammat kuin vakuudellisessa lainassa, koska laina ilman vakuuksia on myös riski lainanmyöntäjälle.

Lainaprosessi vakuudettomassa lainassa on nopea, ja rahat saa nopeasti pankkitilille. Laina ilman vakuuksia on oivallinen vaihtoehto silloin, kun rahaa tarvitaan pikaisesti. Yhdellä lainahakemuksella tavoittaa useamman pankin ja rahoituslaitoksen, joiden lainatarjouksiin pääsee tutustumaan kaikessa rauhassa.

Lainakustannukset

Erilaisten vakuudettomien lainojen vertaileminen kannattaa. Todellinen vuosikorko voi vaihdella huomattavastikin eri lainanmyöntäjien välillä. Vertailemalla saat omiin tarpeisiisi soveltuvan ja itsellesi edullisimman lainan.

Laina ilman vakuuksia sisältää aina lainakoron sekä henkilökohtaisen marginaalin. Marginaalin suuruuteen vaikuttaa hakijan luottokelpoisuus, mutta vaihtelua eri lainantarjoajien keskuudessa voi olla huomattavasti. Lainakorosta ja marginaalista käytetään nimitystä nimelliskorko. Nimelliskoron lisäksi lainalle tulee myös muita lainakustannuksia.

Muita lainakustannuksia lainalle voi tulla esimerkiksi lainanhoitopalkkiosta, tilinhoitomaksusta tai lainan järjestelypalkkiosta. Kaikista lainakustannuksista yhdessä käytetään nimitystä todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko on se, jota lainanhakijan kannattaa vertailla!

Lainalaskurilla tukea suunnitteluun

Suunnittelun tukena kannattaa käyttää lainalaskuria. Lainalaskurin avulla on helppo vertailla erilaisia lainasummia, takaisinmaksuaikoja ja lainakustannuksia. Kuukausittaisen maksuerän suuruus on myös selkeä hahmottaa laskurin avulla. Laina ilman vakuuksia on järkevä vaihtoehto silloin, kun se on mitoitettu omaan taloudelliseen tilanteeseen sopivaksi ja maksuvaraa jää myös muihin kustannuksiin.

Lainahakemus

Lainahakemuksen tekemiseen ei kulu paljonkaan aikaa ja sen voi tehdä silloin, kun se itselle parhaiten sopii. Lainahakemuksen voi täyttää täysi-ikäinen ja luottokelpoinen henkilö.

Lainatarjouksiin pääset tutustumaan rauhassa ja vertailemaan niitä. Sopivan lainan löytyessä sinun tarvitsee vain hyväksyä lainatarjous omilla verkkopankkitunnuksillasi. Vertailun jälkeen, jos et mielestäsi saanutkaan itsellesi sopivia lainatarjouksia, lainahakemus peruuntuu automaattisesti. Lainahakemuksen tekeminen ei ole sitovaa ja palvelumme käyttö on täysin kulutonta ja riskitöntä.

Lainan käyttötarkoitus

Jokaisella on oma henkilökohtainen käyttötarkoituksensa lainalle. Lainaa ilman vakuuksia haetaan monenlaisiin eri tilanteisiin, kuten esimerkiksi remontointiin, rikkoutuneen tuotteen tilalle tarvitaan toinen tuote, uuden palvelun tai tuotteen hankkiminen tai mahdollisesti aiempien pienlainojen yhdistely. Käyttötarkoitus voi olla mikä tahansa tilanne, jonka rahoittamiseksi tarvitaan lainaa ilman vakuuksia.

Laina ilman vakuuksia on usein kustannuksiltaan myös järkevämpi vaihtoehto kuin luottokortti. Erityisesti niissä tilanteissa, jolloin lainaa on tarkoitus maksaa hieman pitemmällä ajanjaksolla takaisin.

Useamman pienlainan yhdistäminen voi olla myös järkevää, silloin uuden lainan kustannukset tulevat edullisemmaksi ja kuukausittainen maksuerä on huomattavasti alhaisempi kuin useassa pienlainassa kerrallaan.

Laina ilman vakuuksia nopeasti

Vakuudettoman lainan saa nopeasti omalle tililleen, jolloin se soveltuu oivallisesti silloin kun rahoitusta tarvitaan pikaisesti. Lainatarjous hyväksytään omilla verkkopankkitunnuksilla ja lainanmyöntäjä siirtää rahat pankkitilillesi. Pankista riippuen siirto saattaa näkyä jo samana päivänä, mutta kuitenkin viimeistään parin pankkipäivän kuluessa. Helppoa ja nopeaa, rahat on käytössäsi nopeasti ja koko lainaprosessi on sujuva.

Lainan maksaminen

Lainatarjouksissa kerrotaan aina selkeästi kaikki lainan takaisinmaksuehdot sekä muut lainaehdot. Useimmiten halutaan, että kuukausittainen maksuerä on joka kuukausi saman suuruinen ja kaikki lainakustannukset sisältyvät maksuerään. Tällöin lainanottaja tietää etukäteen tarkalleen, kuinka suuri summa lainan takaisinmaksuun on käytettävä kuukausittain.

Muut lainaehdot kannattaa käydä myös huolellisesti läpi, sillä useissa lainoissa on mahdollisuus myös maksu- tai lyhennysvapaisiin kuukausiin. Nämä mahdollistavat lainanottajalle liikkumavaraa omaan talouteen, kun lainasta ei tarvitse maksaa kuin ainoastaan korot tai ei ollenkaan lyhentää lainaa.

Lainan takaisimaksu nopeammin voi tulla myös kysymykseen. Lainaehdoista kannattaa myös tarkistaa, onko nopeampi takaisinmaksu kulutonta. Kaikki lainaehdot kannattaa varmistaa etukäteen, ennen lainatarjouksen hyväksymistä.

Vertaile laina ilman vakuutta Summarumin kautta

Summarum.fi on suomalainen lainavertailu, jota kannattaa hyödyntää itselleen sopivan lainan vertailemiseen. Yhteistyökumppanina toimivat pankit ja rahoituslaitokset ovat luotettavia ja toimivat finanssivalvonnan alaisuudessa. Yhteistyökumppaneita on tällä hetkellä jo yli 30.

Lainahakemuksen täyttäminen Summarumissa vie vain muutaman minuutin. Yhdellä lainahakemuksella tavoitat kaikki yhteistyökumppaninamme toimivat pankit ja rahoituslaitokset. Summarum kilpailuttaa lainan ilman vakuuksia puolestasi ja sinun tehtäväksesi jää lainojen vertaileminen ja itsellesi edullisimman lainan valitseminen.

Omiin tarpeisiisi soveltuvan lainan ilman vakuutta löytyessä hyväksyt vain lainan verkkopankkitunnuksillasi. Ellei sopivaa lainaa löytynyt tai olet päättänytkin, että et halua lainaa ilman vakuuksia – hakemus peruuntuu kuluttomasti ja sinun ei tarvitse tehdä mitään!

Artikkeli on yhteistyökumppanimme tuottamaa sisältöä

 

Kommentoi Facebookissa