Lainojen yhdistäminen vapauttaa jopa satoja euroja käyttöösi kuukaudessa

Kuva Unsplash

Hae uutta halvempikorkoista ja ehdoiltaan parempaa lainaa, jolla maksat pois kaikki vanhat velkasi.

Useiden lainojen kerryttämät kuukausimaksut voivat haukata leijonanosan tilille saapuvista tuloistasi. Niiden maksuaika tuntuu myös aivan liian pitkältä, mikä tarkoittaa yhtä lailla pidempää taloudellista varautumista ja jopa jatkuvaa säästöliekillä oloa. Jos tilanne on tuttu ja haluat muutosta siihen, tällöin lainojen yhdistäminen on varteenotettava ratkaisu.

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että haet uutta halvempikorkoista ja ehdoiltaan parempaa lainaa, jolla maksat pois kaikki vanhat velkasi. Siitä eteenpäin keskityt vain yhden lainan takaisinmaksuun ja voit huomata, että käteesi jää huomattavasti enemmän rahaa kuin aikaisemmin. Parhaimmillaan satoja euroja.

Kun lainoja on vain yksi, päätät kertaheitolla useamman lainan käsittelykulujen, jopa 30 prosenttiin yltävien vuosikorkojen ja muiden yksittäisten kulujen maksamisen. Sen tilalle saat hyvin kilpailutetun ja entistä edullisemman lainan.

Miksi lainojen yhdistäminen netissä kannattaa?

Lainojen yhdistäminen on hyvä valinta etenkin silloin, jos ne koostuvat vakuudettomista lainoista, kuten kulutusluotoista tai pikavipeistä. Niiden korkotaso on huomattavasti korkeampi kuin pankista saatujen lainojen, jolloin yhdistämisen hyöty on suurempi. Muita hyviä syitä ovat:

  • Saat lainaa matalammalla korolla: kilpailutat netissä lukuisia rahalaitoksia ja saat tarjouksena niistä koroiltaan edullisimman vaihtoehdon
  • Pienempi kuukausierä: rahaa vapautuu muuhun elämiseen joka kuukausi
  • Maksat lainasi takaisin nopeammin: voit valita uudelle lainallesi lyhyemmän takaisinmaksuajan, joten saat taloustilanteeseesi helpotusta nopeammin
  • Hallitset menojasi paremmin: useamman lainan seuraaminen on vaikeaa, mutta yhden lainan kulueristä on helpompi pysyä perillä
  • Netissä palvelu on nopeaa ja ystävällistä: netin lainapalvelut, kuten Axolaina, kilpailuttaa lainat puolestasi ja niiden asiakastuki on valmis auttamaan prosessissa alusta lähtien.

Lainojen yhdistäminen – miten se tehdään?

Pystyt yhdistämään lainasi hyvin simppelin prosessin päätteeksi. Ennen kuin teet kuitenkaan mitään, sinun tulisi selvittää, kuinka paljon sinulla on erilaisia lainoja ja laskea ne yhteen. Ota huomioon tällöin lainojen lisäksi myös osamaksut ja luottokorttilaskut. Seuraavaksi voitkin seurata alla näkyviä ohjeita:

1 Tee lainahakemus kätevästi netissä ja syötä siihen laskemasi lainojen kokonaissumma

2 Saat kilpailutuksen jälkeen vastauksena parhaan lainatarjouksen

3 Tutustu tarjouksen ehtoihin ja kokonaiskuluihin

4 Hyväksy tarjous

5 Laina saapuu ilmoittamallesi pankkitilille

6 Voit maksaa takaisin kaikki muut lainasi ja jatkaa uuden lainan takaisinmaksua.

Lainan yhdistäminen on mahdollista, jos olet yli 18-vuotias, sinulla on säännölliset tulot ja et ole menettänyt luottotietojasi. Täten onkin äärimmäisen tärkeää, ettet odota lainan yhdistämisen kanssa siihen asti, kun aikaisempien lainojen takaisinmaksu alkaa vaikeutumaan tai ne ovat jo siirtyneet ulosottoon. Maksuhäiriömerkinnät voivat johtaa lainahakemuksen hylkäämiseen.

Tuhannet ovat jo yhdistäneet lainansa

Lainojen yhdistäminen netissä on ollut erittäin suosittua. Suosituimmat lainanhakusivustot käsittelevät kuukausittain kymmeniä tuhansia lainahakemuksia. Voit valita takaisinmaksuajaksi minkä vain itsellesi sopivan ajan vuoden ja 15 vuoden väliltä. Tällä tavoin voit asettaa juuri taloustilanteesi sopivimman kuukausierän ja pääset eroon muista lainoistasi kertaheitolla.

Tämä artikkeli on julkaistu kaupallisessa yhteistyössä Axolainan kanssa.

Kommentoi Facebookissa