Lamborghinista on Italiassa moneksi

Lamborghinin nokkaa ja perää koristavat follow me -autoille tyypilliset ruutulippukuviot.

Lamborghinin nokkaa ja perää koristavat follow me -autoille tyypilliset ruutulippukuviot. (Kuva Lamborghini)

Keltainen Huracán toimii Bolognan lentokentän follow me -autona.

AUTOT Bolognan kaupunki sijaitsee Pohjois-Italiassa Emiglia Romagnan alueella, joka tunnetaan kulinarististen houkutustensa ohella myös moottorien laaksona. Seudulla on enemmän superautovalmistajia kuin missään muualla maailmassa, ja Emiglia Romagnassa pitävät majaansa niin Ferrari, Lamborghini kuin Paganikin.

Niiden pääkonttorit sijaitsevat Maranellossa, Sant’ Agatassa ja Modenassa. Lisäksi moottoripyörävalmistaja Ducati toimii Bolognasta käsin, joten seudulla riittää nähtävää moottoripäille. Bolognan lentokentältä on vain puolen tunnin matka superautojen syntysijoille, ja tutustumisen voi oikeastaan aloittaa jo lentokentältä käsin.

Kentän follow me -autona toimii nimittäin tällä hetkellä kirkuvan keltainen Lamborghini Huracán, jonka huomioarvo on taattu. Lambon nokkaa ja perää koristavat follow me -autoille tyypilliset ruutulippukuviot, mutta kyljessä on yksilöllisempää otetta. Siihen on ikuistettu Bolognan kaupungin silhuetti, ja etupuskurin alareunasta löytyvät Italian lipun värit ovat kuin kunnianosoitus Lamborghinin kotimaalle.

Lamborghinin katolle on lisäksi asennettu oranssit vilkkuvalot ja lisäantenni.
Lamborghinin katolle on lisäksi asennettu oranssit vilkkuvalot ja lisäantenni. (Kuva Lamborghini)

Huracánin väritys on tehtaan oman Centro Stilen käsialaa, eli design on viimeisen päälle italialaista. Lambon katolle on lisäksi asennettu oranssit vilkkuvalot ja lisäantenni, mutta muuhun tekniikkaan ei ole koskettu. Siihen ei ole ollut tarvettakaan, koska superauton pellin alla sykkii peräti 610-heppainen V10. Koneen tuottama voima välitetään kaikille neljälle pyörälle, joten pidon pitäisi riittää myös märällä lentokentällä.

Huracánin ratin taakse ei pääse kuka tahansa, vaan ainoastaan erikoiskoulutetut kuskit saavat opastaa lentokoneita oikeille porteille Lamborghinin puikoissa. He voivat nauttia tästä kuitenkin ainoastaan muutaman kuukauden ajan, koska auto on lainassa tehtaalta ja palaa sinne jo tammikuussa.

Ehkäpä lentokentän follow me -autojen kuskit pääsevät vielä joskus uudestaan Lambon ohjaimiin. Superautovalmistaja on nimittäin lainannut kalustoaan aiemminkin Bolognan kentälle. Vuonna 2013 siellä päästiin puikottamaan vieläkin tehokkaampaa Aventadoria follow me -autona, mutta tästä huvista saatiin iloita vain viikon verran.

Lamborghineja on nähty saapasmaassa muussakin viranomaiskäytössä. Maan poliisi sai nimittäin vuosina 2004-2008 alleen peräti kolme Gallardoa, joista yksi vaurioitui pahasti kolarissa. Lisäksi poliisin kalusto täydentyi pari vuotta sitten follow me -auton kaltaisella Huracánilla. Lamboja on hyödynnetty niiden nopeuden vuoksi esimerkiksi kiireellisissä elinkuljetuksissa, mutta välillä niitä on nähty myös rutiininomaisessa liikenteenvalvonnassa.

Lähde Motor1.com

Ainoastaan erikoiskoulutetut kuskit saavat opastaa lentokoneita oikeille porteille.
Ainoastaan erikoiskoulutetut kuskit saavat opastaa lentokoneita oikeille porteille. (Kuva Lamborghini)

Kommentoi Facebookissa