Land Rover tekee autonomisen maastoajoneuvon – projekti maksaa lähes 4,5 miljoonaa euroa

Land Rover lupaa 5D-teknologian mahdollistavan neljännen ja viidennen tason maastoajoautomaation.

Land Rover lupaa 5D-teknologian mahdollistavan neljännen ja viidennen tason maastoajoautomaation. (Kuva Jaguar Land Rover)

Cortex-projektissa kehitetään maastokelpoista itsestään ajavaa SUV-ajoneuvoa.

AUTOT Jaguar Land Rover kehittää itsestään ajavaa autoa, joka soveltuu kaikkiin maasto- ja sääolosuhteisiin. Cortex-projekti vie itsestään ajavat autot maastoon ja erilaisiin sääoloihin; muta, sade, jää, lumi ja sumu – projektin tarkoituksena on varmistaa, että itseajavat autot pärjäävät kaikissa olosuhteissa.

Osana projektia kehitteillä on niin sanottu 5D-tekniikka, joka yhdistää reaaliajassa akustiikkaa, videota, tutkaa sekä valon ja etäisyyden havainnointia. 5D-tekniikalla rikastettu data antaa autolle paremman käsityksen ympäristöstä.

Tekoäly mahdollistaa, että itsestään ajava auto käyttäytyy älykkäästi. Projekti maksaa 3,7 miljoonaa puntaa eli liki 4,5 miljoonaa euroa.

– Se, että autot tulevat ajamaan itse tulevaisuudessa on väistämätöntä. Cortex-projekti antaa meille mahdollisuuden, jonka avulla voimme tuoda unelmamme toteen lähiaikoina, verkottuvien ja autonomisten ajoneuvojen tutkimuspäällikkö Chris Holmes sanoo.

Jaguar Land Rover kehittää sekä täysin itseajavia että osittain itseajavia ajoneuvoteknologioita, asiakas voi valita eri automaation tasoista. Projekti muodostaa osan yhtiön visiosta luoda itsestäänajavien ajoneuvojen kokonainen mallisto.

Cortex kehittää uutta algoritmiteknologiaa, sensoreiden optimointia sekä fyysistä testaamista Iso-Britannian maastoajo-olosuhteissa. Mukana projektissa on Birminghamin yliopisto, jolla on osaamista autonomisten alustojen tutkista ja tunnistimista sekä Myrtle AI -teköälystä ja koneoppimisen asiantuntemuksesta.

Lue myös: Land Rover ei panosta enää pelkkiin maastureihin – tulossa täysin sähkökäyttöinen uutuusmalli

Autonomisen ajamisen eri tasot

0-taso – Ei automaatiota. Kuljettaja tekee kaikki päätökset.

1-taso – Kuljettajalla apujärjestelmä käytössään. Esimerkiksi vakionopeussäädin.

2-taso – Osittainen automaatio. Kuljettajalla nopeuteen ja ohjauksen vaikuttavat apujärjestelmät, kuten ruuhka-avustin.

3-taso – Ehdollinen automaatio. Auto pystyy suorittamaan normaaleissa ajo-olosuhteissa ajamisen, mutta kuljettajan on otettava jälleen ajovastuu, jos ympäristö on haasteellinen ja järjestelmä ilmoittaa siitä.

4-taso – Korkea automaatio. Tällä tasolla auto voi ajaa itsenäisesti tietyissä ympäristöissä, kuten kaupungissa ja moottoriteillä ilman, että kuljettaja on puututtava ajoon.

5-taso – Täysautomaatio. Auto tekee kaiken itse, kuljettajan kontrolli autosta ei ole tarpeen. Auto voi suorittaa koko ajomatkan ilman ihmisen väliintuloa.

Kommentoi Facebookissa