Länsimetro luovutettiin HKL:lle – vaaditaan kaksi häiriötöntä viikkoa ennen liikenteen avaamista

Länsimetron matkustajaliikenteen aloittamisesta päättää lopulta HSL.

Länsimetron matkustajaliikenteen aloittamisesta päättää lopulta HSL. (Kuva Länsimetro/ Timo Kotineva)

Liikenteelle avaaminen edellyttää myös, että riittävä määrä koeajopäiviä on toteutunut onnistuneesti.

LÄNSIMETRO Länsimetro Oy ja HKL allekirjoittivat tänään pöytäkirjan, jolla siirrettiin länsimetron asemat ja rata HKL:n hallintaan. Käytännössä hallinnan siirto merkitsee, että HKL pääsee nyt aloittamaan täysimittaisesti matkustajaliikennettä edeltävän niin sanotun tuotannon esivaiheen.

Länsimetro Oy:n vastuulla on vielä tehtäviä, jotka se viimeistelee vielä tuotannon esivaiheen kestäessä ennen matkustajaliikenteen aloittamista. Näiden tehtävien suorittaminen on aikataulutettu.

Kahdeksan asemaa ja rata teknisine järjestelmineen jäävät Länsimetro Oy:n omistukseen. HKL raportoi Länsimetro Oy:lle radan ja asemien käytöstä ja siihen liittyvistä huolto- ja ylläpitotehtävistä.

Lähipäivinä HKL käynnistää kaikkien metron 52 järjestelmän yhteiskäytön sekä määräaikaishuollot ja testaukset. Järjestelmät ohjaavat muun muassa länsimetron kiinteistötekniikkaa, valvontaa, liikennöintiä, rataa ja turvallisuutta.

Koekäyttämällä järjestelmät pyritään varmistamaan niiden häiriötön toiminta ja sitä kautta sujuva liikenteen aloitus. Lisäksi tuotannon esijakson aikana ajetaan vielä lisää koeajoja koko metrolinjalla.

Ennen kuin matkustajaliikenne voidaan aloittaa, tulee tuotannon esivaiheessa toteutua yhtenäinen kahden viikon häiriötön jakso sen jälkeen kun matkustajaliikenteen aloittamisen esteet on poistettu ja tarpeelliset testaukset on tehty.

Liikenteelle avaaminen edellyttää, että riittävä määrä koeajopäiviä on toteutunut onnistuneesti. Matkustajaliikenteen aloituksesta päättää tämän jälkeen HSL.

Vasemmalta HKL:n hallintopäällikkö Rain Mutka, HKL:n hallintojohtaja Yrjö Judström, Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtaja Olli Isotalo ja Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Ville Saksi.
Vasemmalta HKL:n hallintopäällikkö Rain Mutka, HKL:n hallintojohtaja Yrjö Judström, Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtaja Olli Isotalo ja Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Ville Saksi. (Kuva HKL)

Kommentoi Facebookissa