Lapsi kiipesi junaraiteen sähkötolppaan – putosi sähköiskun jälkeen useita metrejä maahan

Lapsi pystyi omin voimin siirtymään kauemmas ja hänelle hälytettiin apua. (Kuvituskuva Fotolia)

Poliisi huomauttaa, että lapsi ei ollut kiivennyt ylös asti ja sai silti sähköiskun.

SÄHKÖISKU Lauantai-iltapäivällä Rovaniemen Vaaralassa lapsi kiipesi junaraiteen sähkötolppaan. Lapsi sai tolpassa ollessaan sähköiskun ja tippui useita metrejä maahan.

Lapsi pystyi omin voimin siirtymään kauemmas ja hänelle hälytettiin apua. Asiassa ei epäillä rikosta eikä poliisi ota kantaa mahdollisiin vammoihin.

On huomattava, että lapsi ei ollut kiivennyt ylös asti ja sai silti sähköiskun. Sähkö niin sanotusti hyppää, eli ei tarvita edes kosketusta sähköjohtoon, kun sähköisku on mahdollista. Johdon jännitteestä ja sääolosuhteista riippuen sähkö voi hypätä useita metrejä.

Myös sähköjohtojen pylväät voivat johtaa sähköä ja siksi sähkötolppien välittömässä läheisyydessä ei tulisi oleskella, riippumatta siitä onko kyseessä pienjännite- vai suurjännitejohto. Poliisi pyytää vanhempia keskustelemaan aiheesta lasten ja nuorten kanssa, jotta vastaavilta tilanteilta vältyttäisiin.

Poliisi muistuttaa, että vaikka kyseisessä tilanteessa ei ole syytä epäillä rikosta, voi vastaava tilanne johtaa rikostutkintaan ja mahdollisen korvausvastuun syntymiseen, mikäli asiassa aiheutuu esimerkiksi vahinkoa tai häiriötilanne rataverkkoon.

Lue myös: Kiskoille asetetut kivet aiheuttivat vaaratilanteen – juna törmäsi 120 km/h nopeudella

Kommentoi Facebookissa