Lukas Hradecky on Saksan tuplamestari

Lukas Hradecky on Bayer Leverkusenin luottomaalivahti. (Kuva Bayer Leverkusen)

Lukas Hradecky torjui Leverkusenille nollapelillään voiton Saksan Cupin finaalissa.

JALKAPALLO Suomen maajoukkuemaalivahdin Lukas Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen kaatoi lauantaina Saksan Cupin finaalissa Kaiserslauternin 1-0 ja pääsi tuulettamaan tuplamestaruutta. Bundesliigan mestaruutensa se oli varmistanut jo aiemmin.

Leverkusenin voittomaali jo 16. minuutilla. Siitä vastasi Granit Xhaka.

Leverkusen joutui pelaamaan koko toisen jakson vajaalla, kun ensimmäisen jakson lopulla Odilon Kossounou sai toisen varoituksensa ja lensi ottelusta ulos.

Leverkusen piti kuitenkin pintansa loppuun asti. Suomen maajoukkueen maalivahti Lukas Hradecky päätti kautensa nollapeliin.

Cup-mestaruus on Leverkusenille sen historian toinen. Ensimmäinen tuli vuonna 1990. Saksassa on juhlittu edellisen kerran tuplaa vuonna 2020 Bayer Münchenin toimesta.

– Tuplamestaruus on valtava menestys. Osoitimme henkeä, taistelimme fanien ja seuran puolesta. Tämä oli unelmakausi. Ja päättää se tällä tavalla. Se on jotain erityistä, Leverkusenin päävalmentaja Xabi Alonso iloitsi.

Alonsoa, 42, vietiin vielä kevättalvella useampaankin suurseuraan ja erityisesti Liverpoolin, jossa hän pelasi vuodet 2004-2009. Espanjalaisluotsi katkaisi maaliskuussa lopullisesti siivet huhuilta vahvistamalla jatkavansa Leverkusenin peräsimessä.

Tällä kaudella Bayer Leverkusen hävisi vain yhden ottelun. Viime keskiviikkona se taipui Atalanta Bergamolle Eurooppa-liigan finaalissa 0-3. Hradecky ei ollut siinä ottelussa maalilla.

Lue myös: Tshekki ja Sveitsi jääkiekon MM-finaaliin – historiallinen tapaus

Kommentoi Facebookissa