Lapsi putosi Suomenlinnan muurin päältä usean metrin matkan – alueella tulee liikkua varoen

Suomenlinnan kahdeksan saaren alue käsittää 80 hehtaaria, ja muureja linnoituksessa on kuuden kilometrin verran.

Suomenlinnan kahdeksan saaren alue käsittää 80 hehtaaria, ja muureja linnoituksessa on kuuden kilometrin verran. (Kuva Fotolia)

Suomenlinnan hoitokunta muistuttaa vierailijoita varovaisuudesta linnoituksessa liikuttaessa.

ONNETTOMUUS Suomenlinnassa sattui eilen putoamistapaus, kun lapsi putosi muurin päältä usean metrin matkan. Bastion Kunnia -muurille pääsee kiipeämään ilman esteitä, eikä kohdassa ole turvakaiteita. Lapsi vietiin sairaalahoitoon, mutta hän ei loukkaantunut hengenvaarallisesti.

Suomenlinnan kahdeksan saaren alue käsittää kaikkiaan 80 hehtaaria, ja esimerkiksi muureja linnoituksessa on kuuden kilometrin verran. Suomenlinnaa hallinnoiva Suomenlinnan hoitokunta muistuttaa, että alueella tulee liikkua varoen. Linnoituksessa on esimerkiksi useita vaarallisia, pääosin aitaamattomia jyrkänteitä, rannoille voi tulla korkeita aaltoja ja rakennustyömaille ja suljetuille alueille on pääsy kielletty.

Suomenlinnan hoitokunta tekee kävijäturvallisuusauditointeja kahdesti vuodessa, ja auditoinnissa huomatut epäkohdat korjataan. Tämän lisäksi hoitokunta tekee korjaavia toimenpiteitä yksittäisten tapausten perusteella. Työntekijät myös havainnoivat turvallisuuteen liittyviä poikkeamia työnsä lomassa, jotta turvallisuuteen liittyviin asioihin voidaan puuttua hyvissä ajoin.

Varovaisuudesta muistutetaan esittelymateriaaleissa, esimerkiksi internetsivuilla, esitteissä ja paikan päällä kartoissa sekä julisteissa. Vuonna 2004 perheensä kanssa saarella vieraillut pikkutyttö kuoli, kun hän putosi valleilta 15 metrin korkeudelta Kustaanmiekan portin luona.

Lue myös: Nuori koulupoika haki aikuisilta apua – mereen pudonnut nainen pelastui Suomenlinnassa

Kommentoi Facebookissa