Lapsiin kohdistuneessa laajassa seksuaalirikossarjassa useita syytteitä – ”Enon” mukana myös rikoskumppani

”Enolle” ja toiselle vastaajalle vaaditaan rangaistusta törkeistä raiskauksista, raiskauksista, törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä, törkeästä huumausainerikoksesta sekä useista muista seksuaalirikoksista ja laittoman materiaalin hallussapidosta.

”Enolle” ja toiselle vastaajalle vaaditaan rangaistusta törkeistä raiskauksista, raiskauksista, törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä, törkeästä huumausainerikoksesta sekä useista muista seksuaalirikoksista ja laittoman materiaalin hallussapidosta. (Kuva Poliisi ja Fotolia)

Asianomistajista lähes kaikki ovat olleet tapahtuma-aikaan alaikäisiä.

SEKSUAALIRIKOS Kihlakunnansyyttäjät ovat nostaneet syytteitä laajassa lapsiin kohdistuvassa seksuaalirikossarjassa. Helsingin käräjäoikeuteen on jätetty yhteensä 17 haastehakemusta. Asiakokonaisuudessa on nostettu syytteitä kahta henkilöä vastaan.

Vastaajille vaaditaan rangaistusta törkeistä raiskauksista, raiskauksista, törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä, törkeästä huumausainerikoksesta sekä useista muista seksuaalirikoksista ja laittoman materiaalin hallussapidosta.

Helsingin käräjäoikeudelle jätetyissä haastehakemuksissa on yhteensä 19 asianomistajaa. Asianomistajista lähes kaikki ovat olleet tapahtuma-aikaan alaikäisiä. Juttukokonaisuudessa syytekohtia on useita kymmeniä. Teot ovat tapahtuneet pääepäillyn asunnossa Helsingin Laajasalossa.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että nuoret viettivät aikaa miehen asunnolla, koska mies tarjosi alaikäisille alkoholia ja huumaavia lääkkeitä. Miestä on kutsuttu nuorten keskuudessa nimellä ”Eno”.

Ensimmäinen rikosepäily tuli poliisin tietoon vuodenvaihteessa 2018–2019, jonka jälkeen tutkinnan edetessä ilmeni useita uusia rikosepäilyjä. Koska kysymyksessä on vuosia jatkunut ja laaja seksuaalirikossarja, poliisi julkaisi poikkeuksellisesti mediassa pääepäillyn kuvan kesällä 2019 tavoittaakseen asiasta jotakin tietäviä ja mahdollisia uusia rikoksen uhreja. Rikosepäilyt ajoittuvat vuosien 2006–2019 väliselle ajalle.

Molemmat vastaajat ovat esitutkinnassa kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin. Syyttäjät ovat pyytäneet asian käsittelyä suljetuin ovin ja koko oikeudenkäyntimateriaalin salaamista asianomistajien suojaamiseksi.

Syytettä ajavat kihlakunnansyyttäjä Elina Hyppönen ja kihlakunnansyyttäjä Jutta Juntunen Helsingin syyttäjänvirastosta.

Lue myös: Poliisi kiittää epäiltyihin seksuaalirikoksiin liittyvistä yhteydenotoista – ainakin viisi uutta rikosepäilyä

Kommentoi Facebookissa