Las Vegasin ampujan erikoinen tausta – miljoonia tienannut kirjanpitäjä, asehulluksi paljastunut pankkiryöstäjän poika

Las Vegasin joukkosurmaajan Stephen Paddockin Mesquitessa sijaitsevasta talosta löytyi lisää ampujan käsittämätöntä asevarustusta.

Las Vegasin joukkosurmaajan Stephen Paddockin Mesquitessa sijaitsevasta talosta löytyi lisää ampujan käsittämätöntä asevarustusta. (Kuva AOP)

Stephen Paddockin isä oli FBI:n psykopaatiksi luonnehtima pankkiryöstäjä.

JOUKKOSURMA Las Vegasin murhenäytelmän taustat ovat alkaneet tarkentua, vaikka monta kysymystä on jäänyt edelleen auki. Las Vegasin kasinoalueella Mandalay Bay -hotellin 32. kerroksesta 64-vuotias Stephen Paddock tulitti sarjatuliaseilla läheisen Route 91 Harvest Festival -countryfestivaalin vieraita. Päivän Lehti kirjoitti asiasta tässä.

Ampumisessa sai surmansa 59 ihmistä ja 527 loukkaantui. Tapaus on Yhdysvaltain nykyhistorian verisin joukkosurma. Kuolleiden joukossa oli opiskelijoita, sairaanhoitajia, siviilissä olleita poliiseja, puolisoaan suojelleita miehiä, opettajia ja yksinhuoltajaäitejä.

Eläkkeellä oleva kirjanpitäjä Paddock ampui lopulta itsensä. Hän oli tuonut hotellihuoneeseensa 23 erilaista asetta, jotka oli kuljetettu ilmeisesti kymmenellä eri matkalaukulla. Miehen Mesquiten pikkukaupungissa sijaitsevasta talosta löytyi myöhemmin 19 muuta asetta, tuhansia ammuksia sekä asunnosta ja autosta räjähteisiin käytettäviä aineita.

Paddockilla ei tiettävästi ollut uskonnollista, poliittista eikä sotilaallista taustaa. Silti Isis ilmoitti miehen olevan terroristijärjestön käännynnäisiä sotilaita nimeltään Abu Abdel Bar al-Amikri. FBI ei ole kuitenkaan löytänyt toistaiseksi mitään todisteita väitteille.

Stephen Paddockin isä Benjamin Paddock oli puolestaan pankkiryöstäjä, jota FBI luonnehti psykopaatiksi hänen päädyttyään karkaamisensa jälkeen kymmenen etsityimmän rikollisen listalle. Stephen Paddockin veli kertoo pitäneensä veljeään tavallisena miehenä, joka harrasti silloin tällöin laillisia uhkapelejä. Veljekset ansaitsivat aikoinaan kaksi miljoonaa dollaria kiinteistökaupoilla ja rakennusten kunnostuksilla.

Amerikkalaismedioiden mukaan Stephen Paddockilla oli myös lentolupakirja ja kaksi lentokonetta. Hän oli tiettävästi tehnyt lähiaikoina useita uhkapelaamiseen liittyviä rahansiirtoja.

University of Nevadan opiskelijat pitivät kynttilävalvojaiset joukkosurman uhreille, joiden joukossa oli myös heidän opiskelutovereitaan.
University of Nevadan opiskelijat pitivät kynttilävalvojaiset joukkosurman uhreille, joiden joukossa oli myös heidän opiskelutovereitaan. (Kuva AOP)

Kommentoi Facebookissa