Lassi Etelätalo onnistui – Oliver Helander ei

Kuva Dreamstime

Lassi Etelätalo heitti Eugenen MM-kisojen keihäsfinaalissa kuudenneksi ja Oliver Helander kahdeksanneksi.

YLEISURHEILU Suomeen ei tullut mitalia Eugenen MM-kisojen keihäskilpailusta. Lassi Etelätalo heitti keihäsfinaalissa kuudenneksi ja Oliver Helander oli kahdeksas.

Etelätalo pystyi keihäsfinaalissa saamaan itsestään parhaan irti. Hän heitti kauden parhaan tuloksensa 82,70.

– Perussuoritus, tiesin, että pystyn tällaiseen. Karsinta oli vähän pehmeää. Nyt oli selkeästi parempi fiilis heittää. Siinä oli useampi ihan ok-heitto, Etelätalo kommentoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Dohan MM-kisoissa 2019 Etelätalo oli peräti neljäs. Viime vuonna Tokion olympialaisissa hän heitti kahdeksanneksi. Suurissa kisoissa Etelätalo näyttää onnistuvan.

– Tämä oli kesän ykköstavoite ja viime vuonna olympialaiset. Isoihin kisoihin teen kunnon valmistautumisen ja ne sytyttävät. Muut kisat palvelevat aina taustalla kauden isoa kilpailua, Etelätalo sanoi.

– Isot karkelot sytyttävätkin ihan eri tavalla, kun kaikki maailman parhaat ovat paikalla, ja  henkinen puoli taitaa olla ihan hyvä. Ei ole tullut floppeja, hän jatkoi.

Ensi kertaa arvokisafinaaliin selviytynyt Helander ei päässyt puuskaisessa vastatuulessa heittoaan toivomalleen tasolle. Tulos 82,24 oli ehdoton pettymys.

Tällä kaudella Helander on heittänyt parhaallaan 89,83. Eugenessa moinen mitta ei ollut hänellä lähelläkään.

– Onneksi sain kolmannella jonkinlaisen tuloksen. Olin melko varma, ettei se mene mihinkään, kun näin keihään asennon. Mutta onneksi heitossa oli sen verran tehoja, että se riitti kahdeksan parhaan joukkoon, Helander sanoi.

Helanderin mukaan vastatuuli puraisi heittoon tuntuvasti. Se verotti metrejä.

– Juoksu meni vaikeaksi ja minulla sen pitää kulkea hyvin, muuten heittämisestä tulee vaikeaa. Väistin myös heitossa jonkun verran vasemmalle. Yleensä, jos keihäs lähtee oikealle, en ole onnistunut hyvin. Nyt tuntui, että kaikki heitot lähtivät vähän oikealle.

Grenadan Anderson Peters uusi maailmanmestaruutensa heitettyään 90,54. Olympiavoittaja, Intian Neeraj Chopra vei MM-hopean tuloksella 88,13. Pronssia heitti tshekki Jakub Vadlejch tuloksella 88,09.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomalaisille seiväspettymys – aitajuoksussa hurja maailmanennätys

Kommentoi Facebookissa