Suomalaisille seiväspettymys – aitajuoksussa hurja maailmanennätys

Kuva World Athletics

Tommi Holttinen ja Mikko Paavola karsiutuivat seiväshypyn MM-finaalista.

YLEISURHEILU Mikko Paavola ja Tommi Holttinen eivät päässeet Eugenen MM-kisoissa seiväshypyn finaaliin. He ylittivät karsinnassa 550, kun finaaliin vaadittiin tulos 575.

– 530:ssä ja 550:ssä tuntui, ettei tarvinnut tehdä mitään. Ajattelin, että homma vain jatkuu siitä. 565:een sain hyvät tuulet vain kahteen ensimmäisen yritykseen, mutten saanut niitä hyödynnettyä, Paavola kommentoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Paavola oli pettynyt. Hänen mukaansa finaalipaikka olisi ollut otettavissa.

– Aika turhauttavaa, koska minulla se ei jäänyt kiinni tuulista, vaikka viimeisessä jouduinkin pysähtymään. Tilaisuutta tarjottiin ja olen mielestäni hyvässä kunnossa.

Holttinen ylitti 550 toisella yrityksellään. Ensimmäisen yrityksen 565:stä hän pudotti jalalla ja kaksi seuraavaa yritystä jäivät hänellä läpijuoksuiksi.

– Kilpailu lähti hyvin liikkeelle. 530 meni kuten oli suunniteltu, 550 oli ihan hyvä ja ensimmäinen yritys 565:stäkin oli ihan ok. Mutta sitten tuulien kanssa oli vähän vaikeaa. Tuulet vaihtelivat. Meni merkki vähän sekaisin, mutta en haluaisi senkään piikkiin laittaa, Holttinen totesi.

Holttinen oli pettynyt.

– Siitä 565:stä olisi pitänyt vääntää tulos, vaikka ei se olisi mihinkään riittänyt. Oli aika kova taso, kun 575 olisi pitänyt hypätä. Alussa näytti, että 565 riittää varmasti. Monella oli vaikeaa, mutta niin ne kovat vaan kaivoivat ylityksiä. Kovat olivat tänään kovia.

Paavola ja Holttinen tähtäävät seuraavaksi elokuussa järjestettäviin Münchenin EM-kisoihin. Sinne ovat tyrkyllä myös Urho Kujanpää ja Juho Alasaari.

–  Juho Alasaari on nyt siinä rankingissa ihan hollilla. Saa nähdä, onko meitä neljä menossa EM-kisoihin. Se olisi hienoa lajin kannalta, mutta silloin jäisi yksi pois, Holttinen totesi.

Naisten pitkissä aidoissa maailmanennätys

Yhdysvaltojen Sydney McLaughlin teki Eugenen MM-kisojen 400 metrin aitojen finaalissa uuden ME-tuloksen. Uusi maailmanennätys on 50,68. Entistä ME-tulosta hän paransi 0,73 sekuntia.

– Juoksin niin kuin valmentajani Bobby Kersee halusi minun juoksevan, McLaughlin sanoi SUL:n tiedotteen mukaan.

McLaughlin ei ollut itse yllättynyt ME-ajastaan. Hän tiesi olevansa kovassa kunnossa

– Tiesin, että jos pysyn omassa askelrytmissäni, pystyn siihen ja niin siinä kävi, McLaughlin sanoi.

Bahaman Shaunae Miller-Uibo voitti naisten 400 metrin sileällä MM-kultaa ajalla 49,11. Miesten 400 metrillä Yhdysvaltain Michael Norman juoksi voittoon ajalla 44,29.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kaksi suomalaista nähdään keihäsfinaalissa

Kommentoi Facebookissa