Kaksi suomalaista nähdään keihäsfinaalissa

Oliver Helander on suomalaisen keihäänheiton merkittävä toivo. (Kuva Getty Images)

Oliver Helander ja Lassi Etelätalo heittävät Eugenen MM-kisoissa keihäsfinaalissa.

YLEISURHEILU Eugenen MM-kisojen ainoa suomalainen mitalitoivo, keihäänheittäjä Oliver Helander selvitti tiensä finaaliin. Helander heitti karsinnassa 82,41 ensimmäisellä heitollaan, mikä riitti hyvin.

– Tuntui jo etukäteen sen verran hyvältä, että olin aika varma, että menen ekalla finaaliin, Helander sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Kisan karsintaraja oli 83,50, mutta sitä Helanderin ei tarvinnut rikkoa. Helander ei ollut karsinnan aikana huolestunut.

– Se ei ollut maailman paras heitto, mutta riittävän hyvä. Olin melko varma, että se riittää finaaliin. Mutta olin myös valmis heittämään, jos se on tarpeen, Helander kertoi.

Myös Lassi Etelätalo saavutti finaalipaikan. Hän oli karsinnassa 12:s tuloksella 80,92. Etelätalo sai jännittää finaalipaikkaansa karsinnan loppuun saakka.

– Alusta oli ihan hyvä. Ei ollut liian pehmeä eikä ollut mitään ongelmaa. Oma virekin tuntui hyvältä. Sen puolesta olisi voinut heittää pidemmälle, mutta tekniikasta oli kiinni. Ei vaan osunut, Etelätalo sanoi.

Toni Keränen ei saavuttanut finaalipaikkaa. Hän heitti karsinnassa 78,52 ja oli karsinnan 18:s.

– Tuollaiseen suoritukseen ei voi olla tyytyväinen. Finaalıpaikka oli otettavissa. Kuntoon nähden huonoa tekemistä, Keränen sanoi.

Keihäsfinaali heitetään lauantaina. Tällä kaudella 89,83 heittänyt Helander on arvokisafinaalissa mukana ensimmäistä kertaa ja lukeutuu kisan mitalisuosikkeihin.

– Jos haluaa voittaa Chopran tai Petersin, pitää heittää yli 90 metriä. Molemmat olivat sen verran vakuuttavia. Uskon, että minullakin on mahdollisuudet siihen, jos kaikki vain osuu kohdilleen. Olen aika lähelle sitä heittänyt, Helander sanoi.

Etelätalolle arvokisafinaalit ovat tuttuja. Hän oli Dohan MM-kisoissa 2019 neljäs ja viime vuonna Tokion olympialaisissa kahdeksas.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Viivi Lehikoinen passitti 35 vuotta vanhan Suomen ennätyksen historiaan

Kommentoi Facebookissa