Lassi Etelätalo yllätti heikkotasoisessa keihäsfinaalissa – Annimari Korte vastasi kipakasti kritiikkiin

Lassi Etelätalo heitti Dohan MM-kisoissa neljänneksi.

Lassi Etelätalo on Suomen keihäänheiton kärkinimiä. (Kuva AOP)

Lassi Etelätalo yllätti kaikki sijoituttuaan Dohan keihäsfinaalissa neljänneksi.

YLEISURHEILU Lassi Etelätalo päätti suomalaisesitykset Dohan MM-kisoissa iloiseen yllätykseen. Etelätalo sijoittui keihäänheiton finaalissa peräti neljänneksi sijoituksen ylitettyä kaikki odotukset.

Tosin keihäsfinaalin taso ei päätä huimannut. Nelostilaan Etelätalolle riitti vaatimaton tulos 82,49.

– Tuolla tuloksella neljäs tila oli varmasti maksimi. Jos parhaallani olisi saanut mitalin, se olisi ollut aika ihme. Tänään en olisi pystynyt parempaan. Oli hieno homma, että näin hyvin pärjäsin, Etelätalo sanoi YLE Puheen haastattelussa.

Kultamitali meni yllättävään osoitteeseen. Grenadan edustaja Anderson Peters voitti kirkkaimman mitalin heitettyään 86,89.

Kauden ykkösheittäjä Viron Magnus Kirt jäi toiseksi tuloksella 86,21. Kirt satutti toiseksi viimeisellä heitolla kätensä, eikä kyennyt jatkamaan kilpailua. Karsinnassa häikäissyt Saksan Johannes Vetter otti pronssia. Hän heitti finaalissa 85,37.

Etelätalo oli ensi kertaa MM-kisojen finaalissa. EM-kisoissa hän oli sijoittunut neljänneksi Zürichissä 2014.

Etelätalo oli finaalin ainoa suomalaisheittäjä. Oliver Helander ja Antti Ruuskanen hyytyivät karsintaan.

Dohan MM-kisojen 100 metrin aitajuoksun finaalissa ei nähty suomalaisväriä. Nooralotta Neziri, Annimari Korte ja Reetta Hurske karsiutuivat välierävaiheessa, mikä kauden tulostason valossa oli odotettavissakin.

Neziri oli erässään viides ajalla 12,89. Se oli hänen kauden paras aikansa.

Tällä kaudella Suomen ennätyksen 12,72 aitonut Korte oli erässään kuudes. Aika 12,97 oli Kortteella sama kuin alkuerissä lauantaina.

Hurske joutui erässään dramaattiseen tilanteeseen. Belgialainen Anne Zagre kaatui hänen eteensä ja Hurske joutui loikkaamaan kilpasiskonsa yli.

Erän tuloksissa Hurske jäi kuudenneksi ajalla 13,24. Hurskeen aika olisi ollut todennäköisesti alle 13 sekuntia ellei Zagre olisi kaatunut.

Edes Kortteen Suomen ennätystulos ei olisi riittänyt Suomen aiturinaisille finaalipaikkaan. Viimeinen finaalipaikka irtosi ajalla 12,65. Nezirin sijoitus oli välierissä 14:s, Kortteen 17:s ja Hurskeen 22:s.

Suomen ykköstoivo Korte ilmoitti jo varhaisessa vaiheessa, että hänen tavoitteensa oli saavuttaa välieräpaikka MM-kisoissa. Kortteen kommentti aiheutti pientä hämmennystä sosiaalisessa mediassa. Ylen urheilutoimittaja Laura Arffman oli yksi asiaa pohtineista.

Korte otti lopulta itse kantaa asiaan Twitterissä. Hän muistutti, että finaaliin olisi vaadittu kovaa aikaa.

– Olen juossut parhaimmillani 12.85 päivän ensimmäisellä juoksulla. Finaaliin vaadittiin 12.65. Ei siis olisi ollut mitenkään realistista/mahdollista minulle tällä hetkellä, näki Korte.

– Viime vuonna pidettiin epärealistisena, kun sanoin juoksevani alle 13. Ei kelvanneet tavoitteet silloin. Sitten kun olen realistinen ja sanon, ettei ole mahdollisuuksia MM-finaaliin, niin sekään ei kelpaa. Jos vaan nautittaisiin urheilusta ja meidän hienoista saavutuksista! kirjoitti Korte myöhemmin.

Yhdysvallat vei kaksoisvoiton 100 metrin aitajuoksussa Dohan MM-kisoissa. Nia Ali voitti kultaa ja Kendra Harrison hopeaa.

Alin voittoaika oli 12,34. Se oli hänen ennätyksensä. Harrisonin aika oli 12,46. Pronssi meni Jamaikalle. Danielle Williams hävisi Harrisonille sadasosalla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kristiina Mäkelä romahti taas kerran finaalissa – ”Jalat eivät olleet palautuneet”

Kommentoi Facebookissa