Lauri Markkanen kävi kaatamassa ex-seuransa

Lauri Markkanen siirtyi syksyllä 2022 Utah Jazzin NBA-joukkueeseen. (Kuva NBA)

Lauri Markkanen sai mieluisan voiton, kun hänen seuransa Utah Jazz päihitti hänen viime kauden seuransa Cleveland Cavaliersin. Utah otti tärkeän voiton pudotuspelipaikkataiston kannalta.

KORIPALLO Lauri Markkanen oli tiistaina ottamassa NBA:ssa makoisaa voittoa. Markkasen edustama Utah Jazz voitti Markkasen viime kauden seuran Cleveland Cavaliersin tiukassa taistossa koriluvuin 116–114.

Markkanen oli vahvassa iskussa. Hän keräsi 25 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan.

Tauolla tilanne oli ollut tasan 55-55. Ottelun kolmannella neljänneksellä Jazz karkasi jo parhaimmillaan 13 pisteen johtoasemaan, mutta päätösneljänneksen alussa Jazzin hyökkäyspelaaminen sakkasi ja Cavaliers kiri johtoasemaan.

Päätösneljänneksellä Cavaliers johti parhaimmillaan kuudella pisteellä, ja Jazz nousi jälleen edelle Jordan Clarksonin upotettua yhdeksän perättäistä pistettä.

Markkanen sai peliaikaa peräti 39 minuuttia. Hän merkkautti saldoonsa 25 pisteensä ja 16 levypallonsa, yhden syötön sekä yhden riiston.

Markkanen osui pelitilanneheittonsa 6/18, joista kolmoset 1/5. Vapaaheittoviivalta Markkanen heitti 12/14.

Cavaliers luopui Markkasesta viime kesän lopulla. Markkasen katsottiin siirtyvän selkeästi huonompaan seuraan, mikä ei perätön väite ollut, koska Cavaliers on NBA:n itäisessä konferenssissa viidentenä ja sillä on huomattavasti parempi voittoprosentti kuin Jazzilla.

Voitto oli Jazzille ja varsinkin Markkaselle henkisesti hyvin tärkeä, mutta tärkeä se oli pudotuspelipaikkataiston kannalta. Läntisen konferenssin sarjataulukossa Jazz on nyt kymmenentenä. Sillä on tilillään 21 voittoa ja 23 tappiota.

Konferenssin kuusi parasta etenee suoraan pudotuspeleihin. Sijoille 7-10 päätyneet joukkueet pelaavat puolivälieräkarsinnat, joten Jazz on siis kiinni viimeisessä puolivälieräkarsintapaikassa, kun runkosarja on ohittanut puolimatkan krouvin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Eeli Tolvanen löytänyt jyvänsä Seattlessa

Kommentoi Facebookissa