Lauri Markkanen teki suomalaista koripallohistoriaa

Lauri Markkanen tositoimissa NBA:n All Star-ottelussa. (Kuva AOP)

Lauri Markkanen esiintyi NBA:n All Star -ottelussa ensimmäisenä pohjoismaalaisena pelaajana.

KORIPALLO Lauri Markkanen esiintyi sunnuntaina Salt Lake Cityssa ensimmäisenä suomalaispelaajana NBA:n tähdistöottelussa. Leikkimielisessä näytösottelussa Markkanen pääsi myös juhlimaan voittoa.

Ottelu alkoi kapteenien valitessa joukkueet. Kapteeneina toimivat konferenssien eniten ääniä saaneet pelaajat. Kreikan maajoukkuetähti Giannis Antetokounmpo valitsi Markkasen aloitusmiehistöönsä.

Ottelun kolme ensimmäistä neljännestä pelattiin systeemillä, että jokainen starttasi 0-0-tilanteesta. Viimeisellä neljänneksellä pelikelloa ei käytetty, vaan joukkueille asetettiin tavoitepistemäärä, jota kohti joukkueet tähtäsivät.

Team Giannis ylsi tavoitepistemäärään voittaen ottelun. Markkasella oli sitä ennen jo mahdollisuus ratkaista ottelu, mutta heitti ohi. Näytösottelussa Markkanen heitti 13 pistettä.

Ottelun parhaaksi valittiin Jayson Tatum. Hän heitti peräti 55 pistettä.

Markkanen oli ottelun jälkeen innoissaan.

– Aika epätodellista. Olin innoissani koko viikonlopusta. Lauantaina sain osallistua kolmoskisaan, mutta tämä oli se mitä odotettiin. Hieno kokemus olla osana tätä. En malta odottaa olevani täällä uudestaan, Markkanen totesi Salt Lake Tribunen mukaan.

Markkanen hieman harmitteli, ettei onnistunut ratkaisemaan ottelua.

– Mietin vain, että ajanko donkkiin vai heitänkö kolmosen. Joel Embiid yritti ehkä houkutella minua donkkiin ja sen takia minulla kesti niin kauan ottaa heitto. Olisi ollut siistiä saada se sisään, Markkanen totesi.

Giannis valitsi Markkasen kunujaossa viimeisenä. Markkanen suhtautui tähän humoristisesti.

– En välitä siitä, että minut valittiin viimeisenä. Hän luuli, että hän oli viimeinen valinta ja nousi jo ajoissa ylös. Se sai minut näyttämään vieläkin huonommalta. Syytän häntä siitä, Markkanen heitti pienen piikin vieressään seisoneen Jokicin suuntaan.

All Star -ottelu pelattiin Markkasen seuran Utah Jazzin kotiareenalla. Seuraavaksi Markkanen palaa Jazzin kanssa arkeen. Joukkue käy tiukkaa taistelua pudotuspelipaikasta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mika Salo Tuukka Taposen pääsystä Formula ykkösiin – ”Minkään ei pitäisi olla esteenä”

Kommentoi Facebookissa