Lauri Markkanen teki urheiluhistoriaa – valittiin tähdistöpeliin

Lauri Markkanen siirtyi syksyllä 2022 Utah Jazzin NBA-joukkueeseen. (Kuva NBA)

Lauri Markkanen valittiin NBA:n tähdistöotteluun ensimmäisenä pohjoismaisena pelaajana.

KORIPALLO Yksi Lauri Markkasen merkittävistä tavoitteista ja unelmista toteutui, kun varmistui, että hänet valittiin lännen joukkueen vaihtopelaajana NBA:n All Star -otteluun. Markkanen ei mahtunut läntisen konferenssin avausviisikkoon, mutta hänen valintaansa vaihtopelaajaksi pidettiin käytännössä varmana ja valituksi hän tulikin.

Kuudetta kauttaan NBA:ssa pelaava Markkanen on tehnyt uudessa seurassaan Utah Jazzissa lopullisen läpimurtonsa. Markkanen on tuikkinut Jazzin ykköstähtenä 24,9 pisteen ja 8,7 levypallon keskiarvoilla.

Markkanen korostaa saaneensa hienon palkinnon kovasta työstä.

– Olen innoissani, koska olen työskennellyt henkilökohtaisella tasolla niin paljon sen eteen, Markkanen sanoi Deseret News -lehdelle.

– Kaikki ne menneet kokemukset, muistat tavallaan kaiken, mitä olet käynyt läpi matkallasi. Kaikelle on tarkoitus, joten olen iloinen, kun tämä tapahtui. Mutta sitten aloin pikkuhiljaa miettiä, että minun piti käydä läpi ne kaikki asiat päästäkseni tänne, Markkanen jatkaa.

Markkasen valinta NBA:n tähdistöotteluun ei lopulta tullut yllätyksenä kenellenkään. Utah Jazzin päävalmentaja Will Hardy ilmoitti aiemmin jo moneen kertaan, että Markkanen varmasti valittaisiin All-Star -peliin ja oli siis oikeassa.

– Lauri on tehnyt niin hyvää työtä jatkaakseen työskentelyä eri tavoilla, joilla hän voi vaikuttaa peliin hyökkäävästi. Ilmeisesti hän on osoittanut kykynsä heittää palloa. Se fyysisyys, jolla hän on pystynyt pelaamaan, on antanut hänelle mahdollisuuden tehdä korin monin eri tavoin, Hardy kommentoi Jazzin verkkosivuilla.

Hardy korostaa Markkasen liikkuvan hämmästyttävän ketterästi niin isoksi mieheksi.

– Hän on ollut niin vaikuttava. En tiedä, missä Laurin kykyjen raja on. En usko, että kukaan meistä tietää, mutta olen melko varma siitä, että emme ole vielä nähneet sitä, Hardy toteaa.

NBA:n tähdistöottelu pelataan Utah Jazzin kotikentällä Salt Lake Cityssä 20. helmikuuta. Tähdistöottelut ovat Pohjois-Amerikassa merkittäviä mediatapahtumia, vaikka urheilun osalta kyse on enemmänkin showpuolesta. Tapahtumaan valituksi tuleminen on merkittävä kunnianosoitus.

Markkanen on ensimmäinen tähdistöpeliin valittu pohjoismaalainen koripalloilija.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lauri Markkaselta jälleen loistoesitys

Kommentoi Facebookissa